L'Ajuntament d'Onda es reuneix amb 'AFaMo' per a establir les bases de les ajudes per a les famílies monoparentals

Les persones que disposen del carnet individual monoparental podran beneficiar-se d’aquestes ajudes

L'Ajuntament d'Onda es reuneix amb 'AFaMo' per a establir les bases de les ajudes per a les famílies monoparentals
09/02/2020 -

Les 68 famílies monoparentals onderes estan més prop de disposar d’una ajuda econòmica. L’Ajuntament d’Onda s’ha reunit amb l’Associació de Famílies Monoparentals de la Comunitat Valenciana ‘AFaMo‘ amb l’objectiu d’establir les bases de les ajudes per a les famílies monoparentals d’Onda.

D’aqueixa manera, el tinent d’alcalde de l’Àrea de Benestar, Família i Majors, Óscar Valero, s’ha desplaçat fins a l’edifici de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a mantindre una trobada amb la presidenta de ‘AFaMo‘, Cristina Reyes.

Tal com s’estableix per decret, podran beneficiar-se d’aquestes ajudes els fills de les famílies monoparentals fins als 21 anys i s’amplia fins als 26 anys en cas que estiguen realitzant estudis superiors. En tots dos casos, hauran de presentar el carnet individual monoparental per a poder realitzar la sol·licitud.

Entre els beneficis d’aquestes ajudes destaquen totes les despeses relacionades amb l’habitatge com els subministraments o el lloguer, així com les despeses de material escolar o de guarderia.

L’Ajuntament d’Onda vol que aquestes ajudes siguen compatibles amb altres gestionades pel Consistori.”Treballem per a ajudar en tot el possible a les famílies d’Onda i poder aconseguir una igualtat d’oportunitats, apunta Valero.

A més, amb l’objectiu de no col·lapsar el departament de Serveis Socials, l’Ajuntament elaborarà unes bases perquè les persones interessades puguen realitzar la sol·licitud en el Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Onda.

La conciliació laboral, clau de les ajudes

Les mesures de conciliació laboral han sigut les grans protagonistes en la reunió entre l’Ajuntament d’Onda i ‘AFaMo‘. L’Ajuntament vol donar autonomia a aquelles persones que no tinguen familiars amb els qui deixar als seus fills perquè puguen treballar o buscar ocupació durant els tres primers anys dels fills.

Per a això, s’oferiran ajudes perquè les famílies monoparentals puguen deixar als seus fills en les guarderies del municipi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari