Onda Bonica reconstrueix la façana de la casa del centre històric que es va esfondrar en 2019

L’Ajuntament invertirà 30.000 euros a recuperar l’estètica d’un enclavament històric com és la plaça Sant Cristòfor

Onda Bonica reconstrueix la façana de la casa del centre històric que es va esfondrar en 2019
08/10/2021 -

La coqueta plaça Sant Cristòfor, en ple centre històric d’Onda, tornarà a lluir en tota la seua esplendor molt prompte, ja que l’Ajuntament reconstruirà la façana, a través del pla d’embelliment urbà Onda Bonica, de la casa antiga que es va esfondrar en 2019 per un col·lapse. L’habitatge se situa al costat d’un fragment de l’antiga muralla medieval.

Així, el govern municipal invertirà al voltant de 30.000 euros a restaurar la façana, amb la reconstrucció del balcó inclosa, garantir l’estabilitat dels murs annexos i embellir aquesta part d’Onda. L’empresa ondera triada per a executar l’obra és Guillamón Guillamón i el termini previst és de cinc mesos.

“Onda Bonica segueix avant amb aquest nou projecte amb el ferm propòsit de transformar els racons degradats de la nostra ciutat en espais que milloren la qualitat de vida dels ondenses, convergint el talent local de les nostres empreses constructores i la ceràmica ondense”, ha apuntat l’alcaldessa, Carmina Ballester, en la presentació del projecte. A la primera edil l’han acompanyada el regidor d’Ordenació del Territori, Juan López, i el representant de l’empresa constructora, José Luís Guillamón.

Unió la Reixa

En paral·lel, el govern municipal està acabant les obres de regeneració i posada en valor de l’enclavament del Molí de la Mona, una zona que compta amb 190 metres quadrats de superfície i que es trobava en estat d’abandó i degradació.

En concret, s’ha actuat en la demolició del mur exterior; en la neteja i desbrossament del terreny i en la consolidació del mur de conducció elevat d’aigua del molí. Així mateix, les obres continuaran amb la reorganització de l’espai amb la plantació d’arbres i gespa per a generar una nova zona verda; i s’instal·larà mobiliari urbà i enllumenat per a convertir la zona en un espai d’esplai i de trobada per als veïns.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari