Onda instal·la càmeres de vigilància per a millorar la seguretat dels polígons industrials

Onda instal·la càmeres de vigilància per a millorar la seguretat dels polígons industrials
06/12/2020 -

L’Ajuntament d’Onda està instal·lant càmeres en els polígons industrials per a activar el sistema de videovigilància a fi de garantir una millor seguretat a les empreses. Aquesta actuació, que compta amb una inversió de 233.000 euros, s’emmarca en el Pla Onda Logistic per a la millora de les àrees industrials i logístiques d’Onda que ha posat en marxa l’equip de govern amb la condició de sumar competitivitat a les empreses i atraure noves inversions.

En aquesta primera fase es cobrirà el 50% de la superfície industrial de la ciutat, que suma 5.113.879 m², corresponents als polígons industrials El Colomer (SUD-9), Sonella (SUD-8), El Romeral (SUD-14) i en l’àrea logística Entre Ríos (SUD-13). Durant els pròxims dos anys es dotarà de cambres al 100% dels polígons.

A més, s’instal·larà un Centre de Control per a visionar i gestionar el sistema de càmeres de circuit tancat en dependències municipals que comptarà amb 6 pantalles led de 46″. El sistema permetrà millorar la seguretat a través de la videovigilància durant les 24 hores del dia, controlar el trànsit a temps real, així com gestionar l’estat i manteniment dels polígons.

Com que es tracta d’un gran nombre de cambres repartides en diversos quilòmetres quadrats, també s’instal·larà un sistema de comunicació amb una xarxa WIFI amb la condició de comunicar cada càmera amb un radioenllaç, el qual transmetrà la informació fins a les dependències municipals.

En aquesta línia, la regidora de Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, ha assenyalat que “amb aquesta actuació sumarem valor afegit a Onda com a ciutat industrial, oferint seguretat a les nostres empreses, a més d’estabilitat i serveis de qualitat. Hem escoltat als empresaris i hem actuat per a reforçar la competitivitat i oferir nous arguments per a invertir a Onda”.

Altres inversions

D’altra banda, cal recordar que l’Ajuntament d’Onda ja ha invertit més de 100.000 euros en l’asfaltat de les àrees industrials i està en procés de licitació d’inversions per valor de 650.000 euros per a la implantació de fibra òptica en diversos polígons; la creació d’una eina web per a inversors amb informació dels polígons; serveis contra incendis; millora de zones verdes; i la construcció d’un carril bici que unirà part de la zona industrial, des del Baixador de Betxí, fins al nucli urbà.

Totes aquestes inversions s’executaran a pesar que la Generalitat Valenciana ha eliminat les ajudes de l’IVACE que tenia previstes, la qual cosa suposa la pèrdua d’inversions per valor aproximat de 500.000 euros per a la millora de competitivitat d’àrees industrials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari