Onda llança una campanya de conscienciació entre els joves per a aprendre a detectar i denunciar la violència de gènere

Onda llança una campanya de conscienciació entre els joves per a aprendre a detectar i denunciar la violència de gènere
19/11/2020 -

Onda diu No a la violència de gènere. Amb aquest lema l’Ajuntament d’Onda, a través de la regidoria d’Igualtat, ha posat en marxa una campanya de comunicació i conscienciació social, dirigida especialment a la població més jove, amb l’objectiu d’aprendre a detectar les primeres manifestacions de violència de gènere.

Així, el govern municipal ha presentat hui les accions que durà a terme durant els pròxims dies, coincidint amb la celebració del dia internacional contra la violència de gènere el pròxim 25 de novembre. Entre elles, l’Ajuntament ha publicat un espot on es mostra una situació de control del mòbil i assetjament entre dos joves, animant a les víctimes a denunciar i telefonar al 016 o recórrer als serveis municipals. D’altra banda, s’instal·laran en els edificis municipals i centres escolars siluetes de persones a grandària real que comparteixen un mateix missatge: ‘Onda diu No a la vg’.

En paral·lel, també s’ha organitzat un concurs fotogràfic en la plataforma Instagram per a conscienciar a la població més jove sobre aquesta xacra. El 25 de novembre es coneixeran els guanyadors i entregaran els premis. El mateix dia al matí se celebrarà l’acte institucional a la porta del consistori en el qual regidors i representants d’associacions llegiran un manifest.

“En un moment en el qual les xarxes socials formen part del dia a dia de la població més jove resulta indispensable realitzar campanyes de conscienciació, com la que hem posat en marxa. Amb ella transmetrem la importància de detectar les primeres manifestacions de la violència de gènere i que s’entenga que no existeix un perfil tipus de víctima, no importa l’edat, condició social i/o econòmica”, ha apuntat l’edil d’Igualtat, Elena Albalat, qui ha asseverat que “des de l’Ajuntament continuarem treballant amb tots els recursos per a erradicar aquest problema”.

Cal recordar que en data de hui Espanya suma 41 víctimes mortals per violència de gènere durant aquest any, de les quals el 12,1% eren dones menors de 30 anys. I des de l’any 2003 hi ha comptabilitzades 1074 dones víctimes mortals.

Onda SOS

En paral·lel, l’Ajuntament d’Onda posarà en marxa la segona fase del botó del pànic durant l’any vinent amb una inversió de 50.000 euros, com així reflecteix el Pressupost per a 2021. L’actuació permetrà desenvolupar el botó físic que se sincronitzarà amb l’app mòbil ja existent, per la qual cosa facilitarà l’accionament de l’alarma per part de les víctimes en cas d’emergència.

A més, els agents d’Igualtat estan treballant en l’elaboració del programa integral per a la detecció, prevenció i actuació municipal davant la violència de gènere, dirigit a tots els operadors municipals i extra-municipals públics que intervenen durant el procés d’assistència a víctimes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari