Onda llança la campanya ‘Per Nadal, Igualtat’ per a fomentar l'elecció de joguets no sexistes i lliures de violència

La regidoria d’Igualtat reparteix material promocional entre els col·legis, botigues de joguets i llibreries

Onda llança la campanya ‘Per Nadal, Igualtat’ per a fomentar l'elecció de joguets no sexistes i lliures de violència
17/12/2021 -

La Unitat d’Igualtat de l’Ajuntament d’Onda ha llançat aquest mes de desembre, en vespres de Nadal, la campanya ‘Per Nadal, Igualtat’ amb la finalitat d’eliminar els estereotips sexistes dels llibres, jocs i joguets. Així, s’ha iniciat el repartiment de material promocional de la campanya entre els col·legis, botigues de joguets i llibreries del municipi.

S’ha elaborat un decàleg en el qual se’ls ensenya als xiquets a compartir i gaudir dels jocs en família, o amb els seus amics i amigues; i en el qual se’ls encoratja a incloure en la seua carta de Papà Noel i Reis Mags joguets, jocs o llibres en els quals no hi haja violència i que no distingisquen entre xiquets i xiquetes.

D’altra banda, s’ha elaborat un manual dirigit a les famílies per a triar jocs i joguets no sexistes ni violents, en el qual se’ls anima que eviten joguets que transmeten la idea que hi ha joguets de xiquets i de xiquetes, que trien jocs lliures de prejudicis sexistes o que trien un llibre en el qual no apareguen els estereotips de gènere, entre altres accions.

Sobre aquest tema, la regidora d’Igualtat d’Onda, Elena Albalat, ha assenyalat que “és molt important triar joguets lliures d’estereotips i que siguen adequats a les seues edats per a ensenyar als xiquets i xiquetes a construir un món més lliure i igualitari”.

Escoleta de Nadal

De la mateixa manera que en l’Escoleta d’Estiu, la Unitat d’Igualtat participarà en l’Escoleta de Nadal, amb contacontes en els quals des d’una perspectiva lúdica es treballaran aspectes com la corresponsabilitat en les faenes de casa i familiars. Així mateix, els xiquets i xiquetes de primària gaudiran d’una ludoteca itinerant amb jocs d’habilitat i cooperació amb materials reutilitzats, promovent el joc i gaudi sense distinció de gènere i de manera sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari