Onda celebra el Dia Internacional dels Museus amb una programació dedicada a la tradició ceràmica

El Museu del Taulell d’Onda programa tallers, exposicions i visites guiades

Onda celebra el Dia Internacional dels Museus amb una programació dedicada a la tradició ceràmica
03/05/2021 -

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Onda i el Museu del Taulell han presentat una completa programació amb motiu del Dia Internacional dels Museus que se celebrarà dimarts que ve 18 de maig. Així, onders i visitants podran gaudir d’exposicions, visites guiades i un taller ceràmic.

El punt de partida serà el dissabte 15 de maig, amb un taller familiar, dedicat al lema triat enguany pel Consell Internacional dels Museus (ICOM), “El futur dels museus: recuperar i reimaginar”. En ell, des dels més xicotets de la casa fins als més majors podran realitzar un recorregut pel museu i posar a prova la seua creativitat realitzant les seues pròpies peces ceràmiques amb les tècniques més contemporànies.

El 18 de maig, el Museu del Taulell acollirà una instal·lació amb obres artístiques que ha realitzat l’alumnat de l’IES Serra d’Espadà de la localitat, en la qual els visitants podran descobrir el talent dels joves onders. A més, durant l’últim trimestre del curs, es donarà a conéixer la trajectòria dels artistes, Manolo Safont i Angelina Alòs, a través d’un projecte artístic-educatiu fruit de la col·laboració entre el museu i l’IES Bovalar de Castelló.

Sobre aquest tema, l’edil responsable de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Onda, María Prada de Conflent, ha destacat que: “Tenim la sort que en el nostre municipi la cultura està molt arrelada i volem posar en valor la gran tradició que ens uneix a la ceràmica a través d’aquestes activitats”.Exposició de Gaudí

Aquesta programació se suma a l’aposta del Museu del Taulell per promoure la tradició ceràmica. Cal destacar que en l’actualitat alberga una exposició itinerant sobre Gaudí en la qual es pot descobrir l’origen i l’evolució de la tècnica del trencadís tan característica en les seues obres arquitectòniques. A més, es pot conéixer una mostra de taulells onders que van ser utilitzats per Gaudí en les seues creacions en el Park Güell. Les persones interessades poden visitar aquesta exposició fins al 15 de setembre de 2021.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari