Onda celebra el Dia Nacional de la Malaltia Celíaca amb una completa jornada

Valero: “Des de l’Ajuntament continuarem ajudant a aquest col·lectiu per a garantir-los els mateixos drets i oportunitats”

Onda celebra el Dia Nacional de la Malaltia Celíaca amb una completa jornada
07/05/2022 -

L’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (ACECOVA), en col·laboració amb l’Ajuntament d’Onda, ha organitzat aquesta trobada amb l’objectiu d’informar i assessorar les persones celíaques i les seues famílies.

L’acte ha donat principi amb una taula redona en la qual ha participat, Lidón Pascual, infermera especialitzada en celiaquia, la qual ha donat les claus sobre l’actualització de la EC i la Dieta sense gluten. Al costat d’ella, Óscar Valero, tinent d’alcalde de l’Àrea de Benestar social, Família i Majors i Seguretat Ciutadana, ha explicat als assistents les ajudes econòmiques per a persones celíaques que es duen a terme a Onda.

En aquest sentit, les conclusions del projecte CELIAC-SPAIN, una enquesta per a determinar la repercussió d’una malaltia d’enorme impacte en la vida de qui la pateix, conclou que un de cada tres adults amb celiaquia té algun problema per a seguir una dieta sense gluten, per a interpretar correctament l’etiquetatge dels aliments o dificultats per l’alt preu dels productes.

Sobre aquest tema, Valero ha assenyalat: “Aquest equip de govern continuarà donant cobertura a aquest col·lectiu, proporcionant ajudes socials perquè puguen disposar dels mateixos drets i oportunitats”. A més, ha volgut destacar: “Jornades com la impartida hui a Onda, són necessàries per a tindre un coneixement més ampli de la malaltia i millorar la qualitat de vida dels quals la pateixen”.

Després de la taula redona, els assistents han pogut conéixer la tradició ceràmica que caracteritza al municipi a través d’una visita pel museu. Els més xicotets també han pogut gaudir d’un recorregut per la instal·lació així com d’un taller de ceràmica infantil.

La jornada ha conclòs amb una visita guiada per un dels enclavaments més emblemàtics d’Onda, el Castell de les 300 Torres.

Ajudes econòmiques

Un total de 24 persones celíaques s’han beneficiat en 2021 de la línia d’ajudes socials que el consistori va incorporar en el seu programa en 2020. El govern municipal compleix així amb el seu compromís, ampliant les ajudes econòmiques en un total de 10.000 euros amb l’objectiu de garantir els mateixos drets i oportunitats a les persones que pateixen celiaquia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari