Onda celebra la processó de 'Sant Antoni' en el Barri Tosalet

Prades:”Apostem per seguir la tradició i fomentar una festa en honor a Sant Antoni i a tots els animals”

Onda celebra la processó de 'Sant Antoni' en el Barri Tosalet
11/01/2020 -

Onda ha celebrat la processó de ‘Sant Antoni’ en el Barri del Tossalet, a les 16.30 hores, en la qual es van beneir als animals i van repartir rotllos. Així mateix, es va encendre la foguera i es van repartir bunyols i flors fetes per les pròpies veïnes del barri, i per descomptat el moscatell, mentre que la nit va estar amenitzada amb un ball.

A més, María Prades, tinent d’alcalde de l’àrea de Cultura i Festes, ha destacat: “apostem per seguir la tradició i fomentar aquesta festa en honor a ‘Sant Antoni’ i a tots els animals. En els dies previs a la celebració, l’edil va animar a tots els ondenses a participar en aquest dia, i en concret als veïns del Tossalet, un barri molt volgut del municipi.

D’altra banda, el diumenge 12 de gener, aquest barri comptarà amb el seu tradicional ‘bou en corda’ que encurioseix de centenars de persones d’Onda i els seus voltants.

Prades ha ressaltat que “un dels atractius d’Onda és el turisme festiu amb festejos taurins i en aquest cas, el ja popularment conegut com a ‘bou en corda’ en el Tossalet”.

Pròxim cap de setmana: Programació Festivitat de Sant Antoni

El cap de setmana següent, del 17 al 19 de gener es viurà en el centre d’Onda aquesta festa popular en honor al patró dels animals. El divendres, es prepararà la foguera en la Plaça del Pla, el dissabte 18 de gener, a les 23 hores es cremarà una gran foguera i a continuació, des de la regidoria de Festes repartiran bunyols i moscatell.

Per a finalitzar la festa, el diumenge 19 de gener a les 11.30 hores se celebrarà una missa en honor a ‘Sant Antoni’ a l’Església La nostra Senyora de l’Asunción, més tard, a les 16.15 hores es traslladarà la imatge a la Capella de San José. A la mateixa hora, donarà principi el Concurs de coloms esportius, organitzat per la Societat de Colombicultura La Ondense.

A continuació, esdevindrà la processó d’animals amb la seua corresponent benedicció i repartiment de rotllos des del Raval de Sant Josep.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari