Onda centrarà els pressupostos de 2021 en la cura de les persones i el desenvolupament econòmic i sostenible

Ballester: “Farem front als grans reptes que ens porta la pandèmia i atendre les necessitats dels onders”

Onda centrarà els pressupostos de 2021 en la cura de les persones i el desenvolupament econòmic i sostenible
31/10/2020 -

El govern municipal d’Onda està treballant de ple en l’elaboració dels pressupostos municipals de 2021 que se centrarà en tres eixos prioritaris: la inversió social per a la cura de les persones; el foment d’oportunitats econòmiques per a evitar la destrucció d’ocupacions i millorar la competitivitat empresarial per a fer front a la crisi; i el desenvolupament sostenible de la ciutat amb el Pla d’Acció Onda 2030, en alineament amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que proposa l’ONU.

L’equip de govern ha mantingut una reunió de treball, en l’espai natural obert del Toll d’Ascla, seguint totes les mesures preventives, per a definir les línies d’acció del nou pressupost que s’aprovarà durant el mes de novembre i entrarà en vigor l’1 de gener de 2021.

L’alcaldessa, Carmina Ballester, va traslladar als regidors que “enguany estem davant una situació excepcional com és la pandèmia i hem de centrar tots els nostres esforços a combatre-la i ajudar els nostres veïns i empreses a tirar avant. La Covid marcarà el pròxim pressupost municipal i ja estem treballant de manera transversal en totes les àrees per a fer front als grans reptes que tenim al davant”.

D’altra banda, Ballester ha mantingut una reunió amb els portaveus dels grups municipals de l’oposició per a exposar-los els eixos del Pressupost 2021 i tendir-los la mà amb la condició de sumar propostes i tractar de consensuar el nou full de ruta de la ciutat.

“Estem davant una crisi sanitària, social i econòmica sense precedents que requereix d’altura de mires política per a treballar junts per tot el que ens uneix, en comptes de dividir i buscar la confrontació. Els ciutadans estan cansats de les disputes partidistes i ens demanen que aparquem les diferències i ens centrem en el que cadascun puga aportar a Onda”, ha apuntat l’alcaldessa.

Pressupost participatiu

En paral·lel, l’Ajuntament ha iniciat el major procés participatiu de la història per a la confecció d’aquests pressupostos municipals, ja que, a més d’habilitar la web ‘Millorem Onda’ en el portal de participació ciutadana (participacio.onda.es) per a recaptar propostes dels veïns, el Pla d’Acció Onda 2030 contempla sessions participatives multisectorials en les quals més de 80 onders, entre ells representants municipals, tècnics, empresaris, associacions i entitats locals, compartiran les seues idees i opinions sobre aspectes humans, ambientals, econòmics, socials, tecnològics, culturals, esportius, polítics i institucionals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari