Onda col·labora amb ASCER i ofereix al sector ceràmic el seu parc industrial

Onda col·labora amb ASCER i ofereix al sector ceràmic el seu parc industrial
02/02/2021 -

L’Ajuntament d’Onda i l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (ASCER) han estret llaços amb l’objectiu de sumar sinergies entre la ciutat industrial i les empreses ceràmiques de la província. Així, l’alcaldessa Carmina Ballester s’ha reunit amb el president d’ASCER, Vicente Nomdedéu, i altres membres de la Junta Directiva per a exposar-los de primera mà els avantatges competitius que ofereix Onda com a parc logístic i industrial.

En aquest sentit, la primera edil ha detallat les accions que el govern municipal està duent a terme a través del pla d’acció Onda Logistic. Mediterranean Business Park, com els incentius fiscals i ajudes a la contractació; les millores i modernització dels polígons industrials; els serveis de formació a la carta per a empreses; o el servei d’agència d’inserció laboral.

Per part seua, des d’ASCER han traslladat la necessitat d’agilitar els tràmits en les administracions públiques, que suposen un fre per al desenvolupament; la importància de continuar adequant els polígons als màxims nivells de qualitat per a sumar competitivitat i atraure inversions; o la reducció de càrregues fiscals en impostos com l’IAE, IBI, ICIO o taxa de residus. Mesures que, totes elles, està escometent ja l’Ajuntament. A més, totes dues institucions han acordat continuar reivindicant davant la Generalitat Valenciana la millora de les infraestructures i connexions de la província com el desdoblament, amb dos carrils més, de la carretera CV-21 que uneix Onda amb l’Alcora per a agilitar el trànsit entre totes dues ciutats industrials; o el vial ràpid entre Onda i Vila-real.

“En aquests moments en els quals una greu crisi sanitària, social i econòmica ens aguaita és vital sumar aliances estratègiques perquè la província de Castelló afronte i supere la crisi des del lideratge i la innovació que aporten institucions com ASCER. No és moment de quedar-nos parats, sinó d’invertir i treballar per a créixer i consolidar ocupacions”, ha apuntat Ballester, qui també ha estat acompanyada per l’edil d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella.

Pla d’inversions 2021

Cal recordar que el consistori ja ha aprovat el Pla d’inversions 2021 per a millorar la competitivitat i les infraestructures dels 12 polígons industrials de la ciutat. El pressupost total ascendeix a 1,9 milions d’euros, per als quals ha sol·licitat, també per consens, el cofinançament de la Generalitat Valenciana a través de la línia d’ajudes de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial, IVACE.

Les actuacions per a les quals se sol·licitarà la subvenció a la Generalitat són: obra civil que permeta la implantació de fibra òptica; control de trànsit a través de CCTV connectat a la Policia Local, per a continuar millorant la seguretat en les àrees industrials; millora de l’enllumenat públic mitjançant mesures d’eficiència energètica i/o energies renovables amb la instal·lació i substitució de 1.079 lluminàries a tecnologia LED, la qual cosa suposa una inversió quantiosa per a aconseguir reduir les emissions de CO₂ a l’atmosfera i, a més, aconseguir un estalvi econòmic de 93.000 euros en la factura de l’enllumenat públic; serveis contra incendis, amb la instal·lació de més de 100 hidrants per a aconseguir millorar la seguretat contra incendis de les empreses situades en les zones industrials i logístiques d’Onda; millora i ampliació de zones verdes; senyalització i/o identificació de carrers; senyalització horitzontal i/o vertical de trànsit per a millorar la seguretat dels usuaris de les zones industrials; i la millora en el subministrament d’aigua potable, necessària per a acabar de dotar de serveis bàsics a totes les àrees industrials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari