Onda comença la remodelació de l'Avinguda País Valencià com a bulevard comercial més accessible i verd

Onda comença la remodelació de l'Avinguda País Valencià com a bulevard comercial més accessible i verd
03/12/2021 -

Durant la setmana vinent donaran principi les obres del projecte de remodelació de l’avinguda País Valencià com a bulevard comercial, més accessible, amb millors zones verdes i incorporant elements de smart city. Es tracta d’un projecte cofinançat al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea que compta amb un pressupost de 926.000 euros.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha presentat aquest matí l’actuació davant els mitjans de comunicació, acompanyada dels responsables de l’empresa constructora. Aquesta via, una de les principals artèries de comunicació amb major trànsit i amb un gran nombre de comerços, es modernitzarà amb la millora de la seguretat viària, accessibilitat i mobilitat; la dinamització de l’activitat comercial; la millora de la il·luminació; la instal·lació de major infraestructura verda i arbratge urbà; i la incorporació de sistemes de smart city com a passos de zebra intel·ligents o pantalles digitals. Tot això sense restar places d’aparcament.

“Aquesta obra millorarà, embellir i modernitzar una de les principals artèries d’Onda amb l’objectiu que tots els usuaris, tant conductors com vianants i ciclistes, puguen fer ús d’aquesta avinguda de forma més segura, agradable i eficient. En definitiva, el projecte persegueix millorar la qualitat de vida dels onders”, ha explicat l’alcaldessa, Carmina Ballester.

Participació ciutadana

El termini d’execució és de huit mesos i l’obra es realitzarà per trams, començant per la zona d’entrada des de Tales, al costat de la Font de la Força, a fi de causar els mínims inconvenients al trànsit rodat i veïns. De totes maneres, l’Ajuntament actualitzarà en temps real en la web edusi.onda.es la informació sobre els talls de trànsit i fases d’obra i també ha remés una carta a tots els veïns. A més, el consistori realitzarà una campanya de comunicació en mitjans locals, web, xarxes socials i cartelleria en tota l’avinguda per a informar els residents i resoldre els seus dubtes.

Cal recordar que per a dur a terme el projecte el govern municipal ha dut a terme un procés de participació veïnal mitjançant el qual ha recaptat un total de 244 aportacions dels onders a través d’una enquesta i també ha organitzat taules de participació en les quals s’ha convidat a tots els col·lectius afectats per la remodelació, com són residents, comerciants, hostalers, proveïdors, veïns, turistes, ciclistes, vianants o associacions. La majoria d’enquestats coincideix que els vianants han de tindre prioritat en aquesta via, seguits dels automòbils particulars i dels proveïdors i vehicles dels serveis municipals. Per tot això, el govern municipal ha donat instruccions perquè el projecte tinga especial sensibilitat amb les voreres i rampes, passos per als vianants accessibles, reforç de la senyalització, semàfors, mobiliari urbà, il·luminació i espais verds.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari