Onda comença a sumar parcel·les per a crear el seu programa d'horts urbans intergeneracionals

Onda comença a sumar parcel·les per a crear el seu programa d'horts urbans intergeneracionals
16/02/2021 -

El programa d’horts urbans intergeneracionals que va anunciar l’alcaldessa Carmina Ballester comença a prendre forma amb la recopilació de parcel·les a la ciutat. Així, en Junta de Govern s’ha aprovat acceptar la cessió gratuïta, per part d’un particular a l’Ajuntament, d’un terreny de 820 metres quadrats per a destinar-lo a aquesta iniciativa que persegueix l’objectiu que majors i joves compartisquen coneixement, tècniques i innovacions sobre agricultura.

La parcel·la adquirida, qualificada de terreny rústic agrari de regadiu, se situa al costat del Tanatori d’Onda, en la partida Sonella, i el consistori podrà fer ús d’ella durant un període de cinc anys, prorrogables fins a un màxim de 20 anys.

Cal recordar que el govern municipal ha incorporat en els pressupostos de 2021 una partida de 45.000 euros per a adequar parcel·les i comprar el material necessari per a dur a terme aquesta iniciativa. Una vegada definits tots els terrenys a emprar, des de l’Ajuntament es publicarà la normativa i s’obrirà la convocatòria per a tots aquells interessats a participar en el programa.

Ballester ha explicat que “aquesta idea sorgeix amb la finalitat de crear sinergies entre joves i majors perquè no es perda el saber fer que heretem dels nostres avantpassats sobre l’agricultura tradicional i, alhora, descobrir les noves tècniques innovadores de cultius ecològics, eficients i sostenibles, amb l’aprofitament de la tecnologia. Reivindiquem un procés continu d’aprenentatge intergeneracional per a millorar la nostra ciutat i llegar una terra millor”.

Solució a l’abandó de terrenys

A més, aquesta iniciativa també ajudarà a posar solució als solars i terrenys abandonats en el nucli urbà que, per falta de manteniment i neteja, generen problemes de salubritat entre el veïnat i són un focus potencial d’incendis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari