Onda concedeix 30 ajudes a famílies monoparentals i persones celíaques per a garantir-los els mateixos drets

Un total de 30 famílies monoparentals i persones celíaques d’Onda ja han rebut les ajudes socials específiques que va incorporar l’actual govern municipal després d’atendre les demandes de tots dos col·lectius, els qui fins ara no podien optar a aquestes subvencions.

Així, d’una banda l’Ajuntament d’Onda finança part de la compra de les persones celíaques amb la condició que puguen accedir als aliments sense glútens, que solen ser un 300% més cars que la resta. Per a això, des del consistori s’ha treballat de la mà de l’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (ACECOVA) per a posar en marxa aquesta iniciativa de la qual, hui dia, ja es beneficien nou veïns. L’ajuda concedida màxima és de 260 euros al mes.

D’altra banda, un total de 21 famílies monoparentals d’Onda han rebut l’ajuda específica que persegueix ajudar al fet que totes les famílies onderes puguen disposar dels mateixos drets i oportunitats.

“En cap municipi pot haver-hi veïns de primera i de segona, per això ens posem al costat d’aquelles famílies amb circumstàncies especials que ens han demanat ajuda perquè tots els onders puguen disposar dels mateixos drets i oportunitats”, ha destacat l’edil de Benestar Social, Óscar Valero.771 ajudes en 2020

Totes dues ajudes s’inclouen dins de les 771 prestacions que va tramitar l’àrea de Serveis Socials durant l’any passat, amb una inversió total de 342.000 euros destinada a ajudar als onders que van sol·licitar suport en aquests moments difícils.

Cal recalcar que durant aquest any de pandèmia s’han incrementat les peticions dels col·lectius més vulnerables. El govern municipal compleix així amb el seu compromís, ratificat en el Pacte Tots per Onda, de reforçar la cobertura dels serveis socials durant la pandèmia i ampliar les ajudes a altres col·lectius fins ara oblidats, com les famílies monoparentals i celíacs.