Onda consensua amb veïns i institucions 43 mesures per a millorar la gestió de residus a la ciutat

Onda consensua amb veïns i institucions 43 mesures per a millorar la gestió de residus a la ciutat
16/01/2021 -

Potenciar la comunicació i la sensibilització ciutadana, instal·lar màquines de retorn d’envasos i vidre, augmentar el nombre de contenidors de reciclatge, habilitar punts nets en el municipi, fomentar el comerç local i de proximitat, posar en marxa incentius econòmics per a aquells veïns que més reciclen. Aquestes són les propostes més destacades, d’un total de 43, que s’han consensuat per veïns, institucions i actors clau en el procés participatiu per a millorar la gestió de residus a Onda que ha dut a terme el govern municipal.

L’Ajuntament d’Onda ha donat a conéixer les principals conclusions d’aquesta iniciativa de participació ciutadana en la qual ha convergit a 11 actors clau com són l’Ajuntament, veïns, comerços i hostaleria, govern autonòmic, col·legis i centres educatius, educadors ambientals, empreses de recollida de residus, consorci de residus, governe central i mitjans de comunicació. Amb aquesta valuosa informació es redactarà el nou Pla Local de Gestió de Residus Domèstics i Assimilables.

L’estudi també reflecteix dades interessants extretes de l’enquesta en línia que es va habilitar com que el 83,5% dels enquestats classifica els residus que generen a casa o que el 82,4% fan ús de l’Ecoparc.

Sobre aquest tema, el regidor d’Innovació i Participació Ciutadana, Vicente Bou, ha destacat que “la tecnologia i les eines de participació són molt útils i eficients per a conéixer l’opinió i propostes dels veïns per a millorar la ciutat en temes tan importants com la gestió de residus. I per això continuarem treballant a aplicar la innovació pública per a la millora de la qualitat democràtica dels onders”.

Reciclabox

En paral·lel, l’Ajuntament també ha posat en marxa, a manera de prova pilot, un pioner sistema de reciclatge basat en la ludificació amb el qual el veí pot sumar punts i aconseguir premis en reciclar envasos. ‘Reciclabox’ ja està operatiu per als residents de la zona compresa entre l’Avinguda Constitució i Avinguda Serrà Espadà i entre l’Avinguda Escobedo i Avinguda Montendre.

Amb aquest sistema, a través de la col·laboració ciutadana l’Ajuntament obtindrà informació útil, com a ràtios i horaris de reciclatge, freqüències o trajectes, amb la qual millorar la gestió sostenible dels residus. Així mateix, el veí pot notificar incidències o plantejar millores en el servei de recollida de residus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari