Onda aconsegueix l'homologació internacional de quatre rutes cicloturistas pel seu terme municipal

Pastor: “Onda és un paradís ciclista i és hora de posar-lo en valor per a sumar noves oportunitats turístiques”

Onda aconsegueix l'homologació internacional de quatre rutes cicloturistas pel seu terme municipal
26/07/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha aconseguit l’homologació internacional, per part de la International Mountain Bicycling Association (IMBA), de quatre rutes cicloturistes pel seu terme municipal. Es tracta d’un reconeixement a la qualitat dels recorreguts, senyalització i serveis que ofereix la ciutat als ciclistes i que obri al municipi noves oportunitats turístiques i de promoció a nivell mundial.

En total, Onda suma més de 50 quilòmetres de senderes i pistes homologades per a tots els nivells que condueixen al ciclista fins a enclavaments únics com l’embassament del Sichar, l’ermitori d’El Salvador o la Serra d’Espadà. Tota la informació sobre les rutes es poden consultar en l’Oficina de Turisme d’Onda així com en la web ona.bike, on també es poden descarregar digitalment els tracks.

El regidor de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, després de reunir-se amb els representants d’ IMBA i de l’empresa local que ha senyalitzat els recorreguts, Sargantana Aventura, ha comentat que “Onda és un paradís ciclista i és hora de posar-lo en valor per a sumar noves oportunitats turístiques. Amb aquest reconeixement posem en el mapa internacional a Onda com a destí ciclista, oferint a més de les nostres rutes i paisatges el valor afegit de la nostra cultura, patrimoni i gastronomia”.

Ruta Onda – Sichar. Onda Pedrissetes

Aquestes ciclorutes són dos itineraris abalisats que connecten la població d’Onda amb l’embassament del Sichar. Tots dos parteixen del centre Onda Natura i prossegueixen a través de la Cañada Real a Fanzara. En l’itinerari es poden contemplar diverses construccions de pedra en sec i obtindre unes vistes privilegiades de l’entorn natural de l’embassament, on també es poden practicar esports nàutics. La longitud de totes dues rutes és d’entorn als 10 quilòmetres i són de dificultat fàcil.

Ruta Onda – El Salvador

Aquesta ruta circular discorre entre diversos paratges on es funden els horts de tarongers i oliveres amb extenses pinedes, bugades i canyades de camins hortofructícoles. El paratge natural i ermitori d’El Salvador, construït en el segle XVIII en honor al patró local, és el gran atractiu d’aquest itinerari de 16 quilòmetres i de dificultat fàcil.

Ruta Onda – Serra Espadà

Finalment, aquesta etapa circular envolta una de les muntanyes més emblemàtiques de la ciutat, el Montí, passant per llocs de gran interés paisatgístic com són l’assut de Sonella, la Font del Montí o el Maset. Després, s’endinsa en la part més septentrional del Parc Natural de la Serra d’Espadà i permet gaudir de paisatges de gran valor mediambiental. La distància total són 20 quilòmetres de dificultat mitjana.

Com a curiositat, la senyalització en ruta està realitzada amb taulells pintats a mà per l’artista local Irene Molina, com a picada d’ullet a la tradició ceràmica ondera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari