Onda aconsegueix incrementar el reciclatge gràcies al pioner sistema pilot Reciclabox amb el qual guanyar premis

En dos mesos s’han aconseguit reciclar més de 17.000 productes en la zona on s’ha implantat la tecnologia

Onda aconsegueix incrementar el reciclatge gràcies al pioner sistema pilot Reciclabox amb el qual guanyar premis
06/02/2021 -

Després d’implantar al novembre un pioner sistema de reciclatge basat en la ludificació amb el qual el veí pot sumar punts i aconseguir premis en reciclar envasos, Onda ha aconseguit incrementar el reciclatge en la zona pilot (els carrers compresos entre l’Avinguda Constitució i Avinguda Serrà Espadà i entre l’Avinguda Escobedo i Avinguda Montendre) sumant un total de 17.685 productes reciclats durant els dos primers mesos.

Així, 165 onders s’han descarregat l’aplicació mòbil amb la qual poden escanejar els codis de barres dels envasos per a després introduir-los en les bosses transparents que ha facilitat l’Ajuntament i depositar-les, prèvia foto, en el contenidor groc. Per a promoure el seu ús, entre els usuaris que han aconseguit més punts s’ha sortejat una bicicleta, un patinet elèctric i 10 vals de 30 euros per a canviar en comerços de la ciutat.

Els regidors responsables de les àrees d’Innovació, Vicent Bou, i de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, han sigut els encarregats de realitzar el sorteig i han destacat la importància de dur a terme polítiques municipals que fomenten “la conscienciació i la responsabilitat de tots els veïns per aprendre nous hàbits que ajuden a preservar el nostre medi ambient, com el foment del reciclatge dels residus domèstics, en alineació amb l’Agenda Onda 2030 per a aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU, entre els quals es troba la producció i consum responsable”.

Aquesta iniciativa, que seguirà en actiu i s’estudiarà ampliar-la a altres barris de la ciutat, naix de la col·laboració entre l’empresa Nunsys i les àrees d’Innovació i Ciutat Sostenible de l’Ajuntament d’Onda.

Informació útil

Amb aquest sistema, a través de la col·laboració ciutadana l’Ajuntament obté informació útil, com a ràtios i horaris de reciclatge, freqüències o trajectes, amb la qual millorar la gestió sostenible dels residus. Així mateix, el veí pot notificar incidències o plantejar millores en el servei de la recollida de residus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari