Onda aconsegueix reciclar 1.028 tones de residus en 2021

Onda aconsegueix reciclar 1.028 tones de residus en 2021
02/02/2022 -

Els onders van aconseguir reciclar un total de 1.028 tones de residus durant l’any passat a través dels contenidors de recollida selectiva de la ciutat, l’ecoparc fix i el mòbil, a més del còmput dels materials recuperats pel servei municipal de recollida de voluminosos o cartons comercials. Així, més d’un milió de quilos corresponents a vidre, envasos, piles, cartons, aparells electrònics, mobles, oli i molts altres materials seran tractats i reutilitzats gràcies al compromís per la sostenibilitat i el medi ambient dels veïns i veïnes d’Onda.

Entrant detalladament, els contenidors de vidre, paper cartó i envasos repartits per tota la ciutat han sigut els que major nombre de residus han captat, sumant entre els dos més de 600 tones. Així mateix, 300 tones corresponen als voluminosos que l’Ajuntament recull sota demanda domiciliària. Pel que respecta a l’ecoparc municipal, aquesta instal·lació ha tractat 95 tones al llarg de tot l’any.

Com a novetat, i en col·laboració amb Reciplasa, enguany l’Ajuntament ha incorporat el servei d’ecoparc mòbil que mensualment s’instal·la en diferents zones i barris de la ciutat amb l’objectiu d’acostar el reciclatge als veïns. Fins hui ha recollit 734 quilos de materials tan diversos com radiografies, bateries, piles, olis, mòbils o ordinadors, entre molts altres.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha comentat que “aquestes xifres demostren que el respecte pel medi ambient i el compromís per reduir la petjada de carboni és prioritari per als onders. Estic orgullosa del comportament cívic dels veïns i estic convençuda que any rere any s’incrementarà, en alineació amb els objectius de desenvolupament sostenible del pla d’acció Onda 2030”.

Ecoparc i recollida d’objectes voluminosos

Els onders disposen de l’ecoparc per a desfer-se dels residus de manera correcta i responsable en horari de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores, mentre que diumenge i festius obri de 9.00 a 14.00 hores. De la mateixa manera, poden sol·licitar el servei gratuït de recollida de mobles i objectes voluminosos que ofereix el consistori telefonant al 964 60 00 50.

Contenidor de bio-residus

En paral·lel, l’Ajuntament està treballant per a posar en marxa la instal·lació de contenidors de bio-residus en diferents emplaçaments d’Onda amb l’objectiu de reciclar de forma adequada els bio-residus o fem orgànic per a evitar així el seu impacte en el nostre entorn.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari