Onda es consolida com el municipi més transparent de la Comunitat Valenciana

L’Ajuntament aconsegueix la màxima puntuació en el segell Infoparticipa que promou l’UAB i el Govern d’Espanya

Onda es consolida com el municipi més transparent de la Comunitat Valenciana
28/09/2021 -

L’Ajuntament d’Onda, en la seua aposta per millorar la transparència institucional i la participació ciutadana, acaba de consolidar-se com el municipi més transparent de tota la Comunitat Valenciana, per davant de les tres capitals de província, segons el segell Infoparticipa que promou la Universitat Autònoma de Barcelona en col·laboració amb el Govern d’Espanya.

Així, Onda ha aconseguit una puntuació del 98%, que correspon al compliment de 51 dels 52 ítems exigits en l’auditoria i que es divideixen en tres blocs: informació sobre els representants públics, dades sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius i eines que s’ofereixen per a la participació ciutadana. Tots els resultats es pot consultar en la web www.mapainfoparticipa.com

Sobre aquest tema, l’edil d’Innovació, Vicent Bou, ha manifestat que “aquest reconeixement és un al·licient per a continuar treballant des del govern municipal per la qualitat i transparència de la comunicació pública. El ciutadà sempre ha d’estar en el centre de totes les nostres polítiques i aquesta és la manera de rendir comptes i donar-li veu per a continuar millorant Onda entre tots”.

Premi Nacional d’Innovació

Aquest no és el primer reconeixement que rep l’Ajuntament d’Onda en matèria d’innovació i transparència, ja que aquest mateix any també va ser guardonat amb el premi nacional d’Innovació Pública pel projecte ‘Onda cap a una ciutat intel·ligent’, en la categoria de dades obertes al ciutadà. Es tracta d’un reconeixement que atorga l’associació nacional d’empreses tecnològiques, Aslan, per als millors projectes desenvolupats cada any.

Onda també forma part de la xarxa nacional Innpulso de Ciutats de la Ciència i Innovació, al costat de Castelló i Vila-real.

iParticipo

D’altra banda, cal ressaltar que des de l’àrea d’Innovació del consistori s’ha habilitat la nova aplicació mòbil iParticipo amb l’objectiu de recollir les propostes dels onders i involucrar-los en les decisions del govern.

Aquesta eina, de desenvolupament 100% valencià, permet personalitzar les qüestions que vols preguntar als teus ciutadans i ciutadanes; exportar els resultats en senzills gràfics per a extraure conclusions; establir sistemes de votacions amb garantia d’autenticitat; o realitzar consultes ciutadanes, entre moltes altres funcions. iParticipo és compatible amb tots els dispositius mòbils i tauletes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari