Onda constitueix la primera Entitat de Gestió i Modernització industrial de la província

Onda constitueix la primera Entitat de Gestió i Modernització industrial de la província
14/04/2021 -

El Ple de l’Ajuntament d’Onda, celebrat aquest matí de manera telemàtica, ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics l’autorització provisional de la constitució de l’Entitat de Gestió i Modernització (EGM) en el Polígon Entre Rius (SUD-13). Es tracta de la primera àrea industrial de tota la província de Castelló, i la quarta de la Comunitat Valenciana, que es constitueix en associació, sota l’empara de la Llei d’Àrees Industrials aprovada per la Generalitat Valenciana, per a modernitzar el polígon i obrir les portes a plans d’ajudes i competitivitat empresarial.

El govern municipal, al costat de l’empresa Gaindustriales, ha impulsat aquest procés en el qual ha integrat als prop de 40 propietaris de les parcel·les d’aquesta àrea industrial de 2,5 milions de m² i en la qual se situen grans empreses del sector logístic i ceràmic. De manera escalonada, l’Ajuntament continuarà treballant en la modernització de la resta d’àrees industrials per a aconseguir també aquesta acreditació que garanteix la qualitat i millors serveis.

Entre els objectius que persegueix l’EGM es troben: dotar d’infraestructures i serveis necessaris per al desenvolupament eficient i econòmic, social i mediambiental de les activitats; fomentar la col·laboració publicoprivada; promoure incentius econòmics i administratius, així com serveis mancomunats; i elaborar un mapa que es constituïsca en un autèntic cens de tot el sòl industrial. Per part seua, l’Ajuntament es compromet a realitzar una adequada conservació, manteniment, vigilància, neteja i prestació de serveis bàsics que suposen una millora i modernització de l’àrea industrial, a més de continuar treballant, a través de la plataforma Onda Logistic, per dotar a l’àrea industrial d’una infraestructura tecnològica que la convertisca en una de les més intel·ligents i competitives del país.

“Volem ser útils a les nostres empreses per a ajudar-les a créixer, a generar més negoci i ocupacions que deriven en una millor qualitat de vida per als ciutadans”, ha comentat l’alcaldessa, Carmina Ballester, qui ha afegit que “en un món globalitzat on la competència ja no entén de fronteres és imprescindible remar tots junts pel progrés industrial de la terra que compartim. Amb el vostre potencial i els nostres recursos, junts podem arribar tan lluny com ens proposem”.

Ordenança d’animals de companyia

D’altra banda, la corporació municipal també ha donat llum verda, per consens, a la nova ordenança sobre protecció, benestar i tinença d’animals de companyia que entrarà en vigor en un mes. Aquesta normativa naix per a aconseguir una convivència pacífica entre persones i animals, evitant els riscos per a la salut i la seguretat pública, i sense oblidar la important labor social que compleixen les mascotes.

Entre les principals novetats d’aquesta ordenança es troba la creació del Registre municipal d’animals de companyia de l’Ajuntament; la consolidació del “sacrifici zero” com un dels principis rectors de la convivència entre animals i persones en el terme municipal; la implementació i regulació de colònies felines controlades; així com la regulació de les zones habilitades per al passeig i esplai dels animals.

Durant les pròximes setmanes el consistori posarà en marxa una campanya d’informació i conscienciació sobre les noves normes que hauran de complir els ciutadans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari