Onda inicia el control de les colònies felines a través de formació als veïns i el carnet d'alimentador

Onda inicia el control de les colònies felines a través de formació als veïns i el carnet d'alimentador
22/07/2022 -

L’Ajuntament d’Onda ha impartit formació per als alimentadors de les colònies felines de la localitat amb la finalitat de complir la normativa vigent en la matèria. Després de la realització del curs, que s’ha celebrat hui en el Local d’Associacions, els participants rebran un Carnet d’Alimentador que els habilitarà per a la cura dels gats. Aquesta acció forma part del programa Onda Cat Control, regulat per l’ordenança municipal sobre protecció, benestar i tinença d’animals de companyia, que inclou l’aplicació del mètode CES (Captura-Esterilització-Solta) per al control de les colònies felines.

El regidor de l’àrea de Ciutat Saludable i Sostenible, Paco Pastor, ha declarat que “aquest carnet suposa l’inici d’una correcta gestió de les colònies de la localitat, atenent no sols el benestar dels felins sinó també al benestar dels veïns que comparteixen espai amb ells”. “Amb això, no sols s’afavorirà la cura i el control dels gats sinó també la salubritat de les zones”, ha afegit.

Els carnets seran personals i intransferibles i hauran d’aportar-se al costat d’altres documents d’identificació personal si són requerits per les autoritats. Cada carnet anirà associat a una colònia concreta, que serà la que el portador puga gestionar.

Continguts de la sessió

En la classe s’ha donat un repàs a la normativa vigent d’alimentació de colònies felines i s’ha aprofundit en temes com on donar menjar, la utilització de pinso sec i l’obligatorietat de portar el carnet acreditatiu. També s’ha explicat el mètode CES (Captura-Esterilització-Solta) i el protocol a seguir en cada cas. Finalment, s’ha donat a conéixer el protocol intern d’actuació que els alimentadors hauran de seguir a més dels documents a emplenar per al control estadístic.

En total, s’han format al voltant de vint alimentadors, el llistat i la colònia d’actuació dels quals ha sigut consensuat amb l’associació local Segona Oportunitat.

#OndaAdopta

Cal recordar que l’Ajuntament d’Onda està bolcat amb el benestar animal i la conscienciació en la cura de les mascotes. La seua campanya #OndaAdopta ha trobat família a 247 mascotes que havien sigut abandonades des de 2019. El govern municipal també duu a terme una política de sacrifici zero dels animals de companyia. En les xarxes socials de la institució pot visitar-se la campanya de comunicació d’enguany per al foment de l’adopció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari