Onda es converteix en el primer municipi de la província amb un servei d'atenció per a la malaltia mental

L’Ajuntament ofereix suport als onders amb problemes de salut mental per a ajudar-los en la seua inserció social

Onda es converteix en el primer municipi de la província amb un servei d'atenció per a la malaltia mental
24/09/2022 -

El municipi d’Onda s’ha convertit en la primera localitat de la província de Castelló a posar en marxa un nou Servei d’Atenció i Seguiment per a la Malaltia Mental (SASEM). Aquest projecte, que està impulsat per l’Ajuntament d’Onda i subvencionat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, està dirigit a veïns amb problemes de salut mental greu que tinguen edats compreses entre els 18 i 65 anys.

L’objectiu no és un altre que acompanyar a les persones en la consecució d’una vida integrada en la comunitat, facilitant així la permanència en el seu domicili i entorn social. Per a això, es realitzarà una intervenció psicològica i es durà a terme un seguiment comunitari amb tallers, sessions de suport a les famílies i persones cuidadores; i acompanyaments en els processos terapèutics.

Aquest servei prestarà ajuda a aquells onders que requerisquen una intervenció comunitària per a garantir les seues necessitats bàsiques i promocionar la seua autonomia; també a aquelles persones que després d’un ingrés en alguna unitat psiquiàtrica necessiten suport específic per a poder tornar al seu domicili i fomentar la seua inclusió en un entorn comunitari.

En aquest sentit, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha destacat: “Amb aquesta iniciativa volem fer un pas més, perquè la salut dels onders és primordial per a aquest equip de govern”. “Des de l’Ajuntament continuarem apostant per iniciatives com aquesta que ajuden a tots els veïns que el necessiten”.

Les persones interessades a obtindre més informació poden acudir a Serveis Socials en la quarta planta de la Casa de la Cultura, on els informaran sobre com fer la sol·licitud per registre d’entrada.

Onda Inspira

Cal recordar que el Consistori va posar en marxa el cicle de conferències ‘Onda Inspira’, amb l’objectiu de reforçar la salut mental dels onders i ajudar-los a explotar tot el seu potencial. Així, el prestigiós Víctor Küppers i el professor Emilio Duró van encapçalar un cartell al qual es va sumar ‘Onda Talks’, una jornada en col·laboració amb l’Associació Nacional d’Intel·ligència Emocional (ASNIE).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari