Onda convoca un concurs de fotografia en Instagram contra la violència de gènere

L’àrea d’Igualtat organitza aquesta iniciativa per a conscienciar als joves sobre els valors d’igualtat i respecte

Onda convoca un concurs de fotografia en Instagram contra la violència de gènere
14/11/2021 -

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Onda ha publicat les bases del segon concurs de fotografia en Instagram contra la violència de gènere, amb motiu del pròxim 25 de novembre i sota el lema ‘Onda diu No a la Violència de Gènere‘. L’objectiu d’aquesta iniciativa és impulsar la transmissió de valors d’igualtat entre els joves i conscienciar sobre aquest greu problema social.

Els onders, empadronats o residents, d’entre 14 i 30 anys poden participar, des de demà 15 de novembre fins al 22 de novembre pujant fins a un màxim de tres fotos, bé de manera individual o en sèrie, al seu mur de la xarxa social i, de manera obligatòria, hauran d’incloure l’etiqueta #OndaDiceNoAlaVG i etiquetar a @igualdadonda i @ondaajuntament.

Premis

Enguany el govern municipal ha incrementat la quantia dels premis fins als 700 euros, que es distribueixen en 250 euros per a la millor fotografia, 250 euros per a la millor sèrie fotogràfica i 150 euros per a la instantània més votada pel públic durant l’exposició de les 20 finalistes, que es podrà visitar a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura. Després, els centres educatius podran sol·licitar aquesta exposició per a les seues instal·lacions.

A més, entre tots els participants es realitzarà un sorteig de 50 euros a gastar en un comerç d’Onda. El lliurament dels premis del jurat es realitzarà el mateix 25 de novembre.

Sobre aquest tema, l’edil d’Igualtat, Elena Albalat, ha explicat que “les xarxes socials són el principal mitjà d’informació dels joves i des de les administracions públiques hem d’utilitzar-les per a conscienciar i prevenir aquest greu problema social com és la violència de gènere, perquè l’educació és la nostra principal arma per a combatre-la”.

Xarrades i tallers

En paral·lel, el consistori està duent a terme durant tot el mes ponències de primer nivell com la de l’educadora social i supervivent de violència de gènere, Marina Marroquí, l’artista Paula Bonet, autora del llibre L’anguila, on denúncia els abusos que va patir en la seua joventut, o l’educador Paco Herrero.

A més, també s’han organitzat activitats culturals com el concert ‘Foc violeta’, una ‘Fuita Room’ per a combatre els micromasclismes, taules informatives, concentracions de repulsa contra la viogen i l’acte institucional del 25 de novembre on, com a novetat, els assistents tindran la possibilitat de participar en un mural en el qual podran pegar mans de color morat amb missatges en repulsa contra la violència de gènere.

Escola d’Igualtat

D’altra banda, l’Ajuntament d’Onda, al costat del Centre de Formació, Innovació i Recursos per al Professorat (CEFIRE) de la Generalitat Valenciana, està realitzant la primera escola d’Igualtat del municipi, sota el títol ‘Que bona Onda!’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari