Onda convoca les subvencions per a rehabilitar habitatges i millorar l'accessibilitat amb ajudes de fins a 5.000 euros

López: “El nostre objectiu és recuperar el valor patrimonial del centre històric i millorar la qualitat de vida dels veïns”

Onda convoca les subvencions per a rehabilitar habitatges i millorar l'accessibilitat amb ajudes de fins a 5.000 euros
18/04/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha convocat, una edició més, les tres línies d’ajudes per a rehabilitar habitatges. En concret, les subvencions comprenen la rehabilitació i pintura de façanes i cobertes de cases situades en el centre històric protegit, amb aportacions de fins a 3.000 euros; l’adequació de qualsevol habitatge de la ciutat a les necessitats de les persones majors de 65 anys o amb un grau de discapacitat major del 65%, amb quanties de fins a 5.000 euros per als habitatges plurifamiliars; així com el cost de l’Informe d’avaluació de les edificacions, obligat per a aquells habitatges de més de 50 anys d’antiguitat, amb ajudes de 500 euros per a edificis plurifamiliars o residencials múltiples i de 300 euros per a habitatges individuals.

Aquesta mesura respon al compromís de l’actual equip de govern per embellir i adequar la zona centre de la ciutat, a fi de millorar la qualitat de vida dels veïns i sumar valor cultural i artístic a aquesta zona tan concorreguda per visitants.

Tota la informació així com les bases completes es poden consultar en la web municipal www.onda.es i les sol·licituds ja es poden tramitar, via seu electrònica, fins al mes vinent d’octubre. Poden beneficiar-se tant propietaris com arrendataris i comunitats de veïns.

Sobre aquest tema, l’edil d’Ordenació del Territori, Juan López, ha explicat que “el nostre objectiu és recuperar tota l’esplendor i valor patrimonial del nostre centre històric alhora que ajudem els veïns a recuperar i adequar els seus habitatges per a donar-li un nou ús”.

Ajudes ARRU

En paral·lel, també estan vigents les Ajudes per a la Regeneració i Renovació Urbana (ARRU), cofinançades entre el Ministeri de Foment, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Onda. Aquesta convocatòria té per objecte finançar la rehabilitació o la renovació d’immobles situats als carrers Camí Castelló, Ceramista Peiró, Sant Isidre, Santa Isabel i Portal de València, les places Sinagoga i Sant Cristòfor i els vials adjacents El Moro, Verge del Pilar, Callizo de la Creu i Borriana.

Entre els requisits demandats destaquen que els edificis han d’haver sigut construïts abans de 1981, podran estar formats per una o més habitatges i, en el cas d’obres de renovació, els edificis nous hauran de tindre una qualificació energètica mínima B així com complir amb tots els requisits del CTE. Aquestes ajudes no són compatibles amb les ajudes del Pla Local de Rehabilitació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari