Onda convoca una nova jornada de participació ciutadana per a definir el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

L’Ajuntament està treballant en un pla d’accessibilitat municipal i en la creació de camins escolars segurs

Onda convoca una nova jornada de participació ciutadana per a definir el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible
17/10/2021 -

L’Ajuntament d’Onda està immers en la redacció del nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), el qual definirà les noves formes de desplaçament a la ciutat sobre la base de l’accessibilitat, la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida. Un projecte en el qual s’integra l’opinió i propostes de la ciutadania mitjançant jornades de participació i enquestes.

Així, el govern municipal convocarà una nova sessió participativa el pròxim 10 de novembre on representants d’associacions, comerços i col·lectius veïnals, de persones amb discapacitat i clubs esportius podran aportar les seues idees per a millorar la mobilitat a la ciutat.

Cal destacar que els tècnics municipals, al costat de l’empresa especialitzada Tema, ja estan treballant en un pla d’accessibilitat municipal amb la finalitat d’acabar amb les barreres arquitectòniques. El nou PMUS també inclourà la creació d’itineraris per als vianants saludables així com el traçat de camins escolars segurs.

Sobre aquest tema, el regidor Salvador Aguilella ha apuntat que “és fonamental sumar la veu dels veïns per a definir la ciutat de futur que volem, més accessible, més acollidora i oberta a les noves maneres de transport sostenible”.

Menys contaminació

L’objectiu final d’aquesta iniciativa és reduir l’ús del cotxe dins d’Onda, la qual cosa comportarà la disminució de nivells de soroll, contaminació atmosfèrica, accidents i consum d’energies no renovables; millorar l’accessibilitat als carrers i places; recuperar espai públic per al veí; i millorar la qualitat mediambiental i salut dels ciutadans. Per a això es consensuaran accions a curt, mitjà i llarg termini, fins a huit anys vista.

Cal recordar que tots els onders poden realitzar les seues aportacions a través del correu electrònic pmus@onda.es i la web habilitada participacio.onda.es/pmus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari