Onda coordina el dispositiu de seguretat per a la Fira d'Onda 2021 amb més de 400 serveis policials

Policia, Protecció Civil i sanitaris vetlaran per la seguretat ciutadana i el comportament cívic dels onders i visitants

Onda coordina el dispositiu de seguretat per a la Fira d'Onda 2021 amb més de 400 serveis policials
16/10/2021 -

El complet dispositiu de seguretat per a la Fira d’Onda 2021 ja està en marxa. Des de l’àrea de Seguretat Ciutadana s’ha coordinat el pla d’actuació previst per a la setmana festiva que integra a la Policia Local, Protecció Civil i als serveis sanitaris, més el reforç de la Policia Autonòmica i Guàrdia Civil durant els dies de major afluència de persones. En total, la Policia Local realitzarà més de 400 serveis des del 22 al 31 d’octubre.

Durant les 24 hores, un total de 26 efectius locals cada dia patrullaran tant el centre com la zona perifèrica de la ciutat. A aquesta dada, se li suma la cobertura de tancaments amb 20 efectius locals, autonòmics i nacionals. Així mateix, la Unitat de Dron també s’activarà per a vigilar els actes més massius. Com a novetat, i amb la finalitat de garantir el compliment de les normatives sanitàries davant la pandèmia, enguany s’incorpora un controlador Covid durant la celebració de festejos taurins.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, ha coordinat la reunió de seguretat on també s’ha previst els serveis d’instal·lació de barreres, control policial en les actuacions musicals al carrer, prevenció del nivell 4 per alerta terrorista, així com la coordinació amb Protecció Civil i Bombers en els actes que es precisen.

També cal recordar que durant la celebració d’actes taurins estarà obert la reguarda situada al carrer Cervantes que complementarà la labor que realitza la reguarda del Pla, amb la finalitat de, en cas d’emergència, poder acudir a aquesta oficina que se situa fora del recinte taurí.

“La previsió i coordinació és vital per a gaudir tots d’una Fira segura. La Policia Local, al costat dels altres cossos i agrupacions, faran un treball fonamental per a garantir la seguretat de tots els onders i visitants i promoure que el civisme i la responsabilitat regnen durant tota la setmana”, ha explicat Albalat.

Per part seua, el comissari de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, ha recordat que “només complint consells bàsics inclosos en l’ordenança de convivència ciutadana aconseguirem unes festes segures i respectuoses amb tots els veïns”. Al mateix temps, el responsable policial ha agraït per endavant “la labor de coordinació que s’ha plantejat amb Guàrdia Civil, Bombers, Protecció Civil i serveis sanitaris”.

Horari casals

Com ja s’ha informat, els casals podran tindre els mateixos horaris d’obertura que en anys anteriors. Els dos divendres i dissabtes i el primer diumenge podran estar oberts fins a les 4 hores de la matinada mentre que la resta de dies fins a les 2 hores de la matinada.

Com ja es va fer en 2019, l’Ajuntament habilitarà urinaris en diferents parts de la ciutat, per la qual cosa la Policia Local sancionarà a tots aquells que incomplisquen la normativa municipal.

Incorporació de nous agents

Després de finalitzar el procés selectiu, dilluns que ve està previst que s’incorporen a la plantilla de la Policia Local 10 nous agents, tres oficials i un inspector que aniran destinats a reforçar la seguretat dels esdeveniments que se celebren en via pública, a més d’operar la sala de control de trànsit. Es tracta de la major incorporació d’efectius policials de la història d’Onda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari