Onda coordina el dispositiu de seguretat per a la Fira d'Onda 2022 amb més de 400 reforços policials

Onda coordina el dispositiu de seguretat per a la Fira d'Onda 2022 amb més de 400 reforços policials
06/10/2022 -

L’Ajuntament d’Onda ha posat en marxa l’ampli dispositiu de seguretat per a l’esperada Fira d’Onda 2022. El pla d’actuació, coordinat per l’àrea de Seguretat Ciutadana, reuneix Policia Local, Protecció Civil i nombrosos serveis sanitaris, a més dels efectius de suport de la Policia Autonòmica i la Guàrdia Civil. En total, hi haurà més de 400 reforços policials durant la setmana.

En cada jornada, seran més de 30 els agents patrullant els carrers del centre i la perifèria d’Onda, sense comptar als professionals d’altres cossos de les forces de seguretat de l’Estat que se sumaran al dispositiu. A més, es realitzaran controls de trànsit en col·laboració amb la Guàrdia Civil diàriament. La Unitat de Dron actuarà en tots els tancaments, sopar de penyes i espectacles per a controlar l’aforament i vetlar per la seguretat amb major abast de visió.

El pla d’actuació redoblarà esforços per a millorar la seguretat ciutadana en horari nocturn i en els festejos taurins amb l’objectiu de previndre i actuar en possibles incidents.

El responsable de l’àrea de Seguretat, Óscar Valero, ha sigut l’encarregat de coordinar la reunió en la qual també s’ha previst la instal·lació de barreres, el control policial a peu de carrer en les actuacions musicals, la prevenció de nivell 4 per alerta terrorista i la coordinació entre Protecció Civil i Bombers en els actes que es precisen.

Igual que en altres anys, durant la celebració d’actes taurins s’obrirà la reguarda situada al carrer Cervantes per a complementar la labor en el del Pla, amb la finalitat de, en cas d’emergència, poder acudir a aquestes instal·lacions que se situen fora del recinte taurí.

“Volem estar previnguts i organitzats per a gaudir de les millors festes possibles, amb seguretat i tranquil·litat. Els efectius policials són clau per a garantir i promoure el civisme i la responsabilitat dels onders i els visitants”, ha declarat Valero.

Per part seua, el Comissari Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, ha manifestat que, “davant la previsió d’unes festes de massiva participació, es treballa a incrementar la cota de seguretat i millora de la convivència ciutadana per a garantir una Fira segura”. A més, ha agraït “l’òptim treball de coordinació amb Policia Autonòmica, Guàrdia Civil, Bombers, Protecció Civil i serveis sanitaris”.

Horari casals

Els casals tindran el mateix horari d’obertura que en anys anteriors. Els dos divendres i dissabtes i el primer diumenge podran estar oberts fins a les 4.00h. de la matinada, mentre que la resta de dies serà fins a les 2.00h.

D’altra banda, l’Ajuntament col·locarà urinaris en diferents punts de la ciutat, per la qual cosa la Policia Local sancionarà a tot aquell que incomplisca la normativa municipal sobre aquest tema.

Barreres taurines de qualitat

L’Ajuntament d’Onda ha col·locat barreres d’última generació per a garantir la seguretat dels assistents als festejos taurins. El nou clos compta amb ancoratge al sòl, fusta amb reforç metàl·lic i perfils estructurals. A més, aquest tancat permet l’accés dels vehicles de gran grandària dels serveis d’emergència en el cas que es produïsquen accidents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari