Onda crearà una Oficina de Projectes Europeus per a captar les ajudes i finançament del Fons de Recuperació

Onda crearà una Oficina de Projectes Europeus per a captar les ajudes i finançament del Fons de Recuperació
18/02/2021 -

L’Ajuntament d’Onda s’està preparant davant l’arribada de milers de milions d’euros del Fons de Recuperació que activarà la Unió Europea i està impulsant la creació de l’Oficina Municipal de Projectes Europeus i Captació de Fons. Per a això, hui mateix ha publicat les bases de la convocatòria per a la constitució d’una borsa de treball de tècnic/a de gestió de projectes europeus, qui s’encarregarà exclusivament de coordinar, gestionar i presentar projectes municipals, així com de col·laboració publicoprivada, amb la condició d’aconseguir el nombre més gran de recursos de la UE i d’altres administracions per al seu finançament i execució.

Les bases ja es poden consultar en la web municipal i el Butlletí Oficial de la Província i els interessats disposen de 10 dies naturals, a partir de demà, per a presentar les seues sol·licituds a través de la seu electrònica. Entre els requisits demandats és indispensable estar en possessió de titulació universitària i el certificat de coneixements d’anglés B2 o equivalent com a mínim. A més, també puntuarà l’experiència en administració pública, els cursos de formació, el nivell de valencià i la nota en l’examen que es realitzarà.

“Estem davant una oportunitat històrica pel volum de fons alliberats i hem d’estar preparats per a poder actuar en concurrència competitiva amb la resta de municipis de la Unió Europea i obtenir la major captació de fons per a Onda”, ha apuntat la regidora de Recursos Humans, Elena Albalat, qui ha afegit que “Onda mira a Europa com el seu millor aliat i tenim al davant un camí que recórrer junts per a aconseguir objectius comuns i deixar una ciutat millor a les futures generacions”.

Next Generation

En els pròxims mesos es convocaran les ajudes de la Unió Europea dins del Fons de Recuperació, denominats Next Generation, que poden permetre als municipis, però també a les empreses, recaptar fons per a iniciatives vinculades a millorar les seues estructures productives, en matèria de sostenibilitat, accés a nous mercats o investigació.

Aquesta nova oficina s’encarregarà d’estudiar les convocatòries i de com pot presentar-se la ciutat a aquestes, així com d’elaborar els projectes i definir els conceptes, eines i mètodes per a atraure les inversions amb la finalitat d’augmentar les possibilitats d’aconseguir els fons.

Cal ressaltar que l’Ajuntament d’Onda ja compta amb l’experiència de gestió de fons amb l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) amb fons FEDER, amb projectes que ja han finalitzat i altres que estan en execució.

A més, Onda compta cada dia amb més programes cofinançats amb altres administracions d’altres àmbits territorials (estatal, autonòmic o provincial) que cada vegada necessiten un major treball d’impuls, coordinació entre les diferents àrees municipals i seguiment d’aquests, una tasca que també assumirà la nova oficina. En l’actualitat, cada departament municipal tramita les seues subvencions, com per exemple succeeix en els projectes de competències pròpies de l’administració autonòmica que delega a l’Ajuntament, com els projectes de Serveis Socials d’atenció primària de caràcter bàsic, d’atenció primària de caràcter específic i competència Generalitat Valenciana, el Pla Edificant, programes d’Ocupació o les ajudes de l’IVACE per al desenvolupament de les àrees industrials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari