Onda debat sobre indústria, sostenibilitat i innovació pública de la mà d'experts

Onda debat sobre indústria, sostenibilitat i innovació pública de la mà d'experts
04/02/2022 -

L‘Ajuntament d’Onda i l’IND+I Club, una xarxa de reflexió i intercanvi participatiu, han organitzat aquesta vesprada un interessant debat sobre indústria, sostenibilitat i innovació pública de la mà d’experts en la matèria. En la jornada, que s’ha desenvolupat en format telemàtic i presencial, ha sigut inaugurat per l’alcaldessa de la ciutat, Carmina Ballester, i el gerent de la Fundació Ciutat de Viladecans, Joan Bassoles.

Després, ha tingut lloc una taula redona en la qual diferents funcionaris públics han presentat tres llibres relacionats amb la innovació. La tresorera de l’Ajuntament d’Onda, Isabel Marco, ha parlat de l’obra La cama de procusto, de Nassim Taleb, mentre que el secretari general del consistori onder, Jaime Manero, ha fet el propi amb el llibre Capitalisme 2.0. El poder del ciutadà per a canviar el món, de Patricia Sáez i Luis Pareras. Per part seua, l’encarregada de gestió de projectes europeus de la Diputació de Tarragona, Laura Capel, ha presentat Less is Habite: How degrowth will save the world, de l’antropòleg Jason Hickel. El debat ha sigut moderat pel cap de gabinet de l’Ajuntament, Adrián Beltrán.

En el seu discurs, Ballester ha posat l’accent principalment que “la innovació és la millor eina per a prestar serveis al ciutadà de forma més eficient i millorar la qualitat de vida de tots els onders. Perquè innovar sense una rendibilitat social no serveix de res”. Així mateix, la primera edil també ha esmentat aquells projectes d’innovació que duu a terme el govern municipal com “els sistemes smart city que ens faciliten el dia a tots, vam ser inclosos en la Xarxa Nacional de Ciutats per la Ciència i la Innovació, treballem en la Compra Pública Innovadora, som el govern més transparent de la província segons diverses universitats i organismes, desenvolupem aplicacions de participació ciutadana o instal·lem una parada de bus segura i connectada amb la policia, per posar només alguns exemples”.

Tornar al clàssic

Finalment, l’alcaldessa ha emfatitzat que “en aquests temps de tant de soroll mediàtic, de multipantalles i hiperconnectivitat, cal no oblidar que l’innovador també és tornar al clàssic, i en política és la plaça del poble, el tu a tu, el fet de mirar als ulls als veïns, escoltar-li, comprendre-li i actuar per a solucionar els seus problemes. Aprofitem les tecnologies com un fidel aliat per a ser més eficients, però evitem que ens separen del tacte humà tan necessari per al desenvolupament d’una societat feliç”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari