Onda denuncia que la Diputació sols ingressa la quarta part de l'avançament de recaptació que li correspon

Onda denuncia que la Diputació sols ingressa la quarta part de l'avançament de recaptació que li correspon
09/04/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha denunciat que la Diputació de Castelló, en el seu compromís per anticipar tresoreria als ajuntaments que té delegada la recaptació d’impostos perquè puguen destinar aquests recursos a fer front a la crisi sanitària i econòmica, només ha ingressat a Onda una quarta part dels diners que li corresponen.

Així, Onda només ha rebut 1,8 milions d’euros dels 7 milions que va sol·licitar l’Ajuntament, que és la quantia total que recapta la Diputació pels impostos dels ondenses. L’equip de Govern requerirà a la institució provincial els 5,2 milions d’euros restants.

El regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, ha manifestat que “juntament amb Nules som l’únic Ajuntament al qual han discriminat i que no se li ha donat el que ha demanat per a fer front a la crisi. A la majoria se’ls avança tots els diners al qual tenen dret i a Onda només el 25%. Preguntarem a què es deu aquest criteri selectiu perquè els ondenses mereixen el mateix tracte que la resta dels veïns d’altres municipis. Demanem el que ens correspon, ja que eixos diners no són de la Diputació, sinó dels ondenses, i en una emergència sanitària i econòmica com aquesta no poden distribuir al seu antull uns recursos fonamentals per a ajudar a les persones”.

Aguilella recorda que “per primera vegada en la història la Diputació no ha avançat el 75% de les recaptacions previstes de l’IBI i IAE als ajuntaments que ho han sol·licitat”, tal com està contemplat en l’article 149.2 de Llei Reguladora de les Hisendes Locals i la Base 50 de l’execució del Pressupost de la Diputació.

Deute de la Generalitat

D’altra banda, cal recordar que la Generalitat Valenciana deu a Onda prop de dos milions d’euros i el Govern d’Espanya 750.000 euros. Així mateix, la Generalitat continua devent la meitat del Fons de Cooperació del 2019, que ascendeix a 106.408 euros. L’import que deu la Diputació del Fons és de 211.765 euros.

“La millor manera de col·laborar amb Onda que tenen les altres administracions és que ens paguen el que ens deuen per a poder continuar millorant el servei als ciutadans i posar en marxa més iniciatives per a fer front a la crisi” ha postil·lat Aguilella.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari