Onda denuncia que s'ha retallat en un 64% les ajudes per a combatre la violència de gènere

Onda denuncia que s'ha retallat en un 64% les ajudes per a combatre la violència de gènere
19/04/2021 -

La portaveu de l’Ajuntament d’Onda i regidora d’Igualtat, Elena Albalat, ha denunciat públicament la retallada del 64% en les ajudes del Govern d’Espanya per al Pacte d’Estat contra la violència de gènere durant aquest any. Així, amb la nova distribució, imposada des del Ministeri d’Igualtat, dels fons destinats a les entitats locals per a combatre aquest greu problema social, Onda passa de rebre 20.510 euros en la convocatòria 2019/2020 a ingressar només 7.447 euros per al vigent període 2020/2021.

Els nous criteris de repartiment perjudiquen especialment els grans municipis i, a escala autonòmica, la Comunitat ha passat de rebre 2,7 milions a només 1,7 milions d’euros per als municipis valencians, la qual cosa suposa una retallada de més del 36%. Una rebaixa incomprensible, segons Albalat, ja que el pressupost del Govern d’Espanya per a combatre la violència de gènere ha augmentat en 21 milions d’euros respecte a 2020, sumant un total de 180 milions.

A més, cal tindre en compte que la situació de pandèmia, en termes generals, ha propiciat l’augment de denúncies per violència de gènere i per assetjament en xarxes socials. Concretament, a Onda han augmentat un 27% les víctimes durant l’últim any.

“No té sentit que des de Madrid ens apliquen aquesta retallada brutal quan les víctimes s’incrementen per la pandèmia. Exigim al Govern que modifique els criteris i garantisca una quantia mínima a percebre pels ajuntaments, igual que succeïes fins ara, amb la finalitat de garantir les accions per a combatre i conscienciar sobre la violència de gènere”.

La portaveu també ha afegit que “malgrat aquest greuge des de l’Ajuntament continuarem posant tots els nostres recursos a la disposició de les víctimes i liderant noves iniciatives com el Projecte Gal·la d’ajuda a les dones maltractades a través de l’afecte dels gossos”.

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) també apel·la a una revisió de consens dels nous barems que garantisca que els municipis reben els recursos necessaris.

Inversió municipal

Amb aquesta ajuda l’Ajuntament d’Onda duia a terme anualment campanyes de conscienciació i prevenció. En paral·lel, el govern municipal inverteix directament 90.000 euros a organitzar activitats d’igualtat i contra la violència de gènere així com en la seua promoció. A més, el pressupost de 2021 també incorpora una partida de 60.500 euros per a dur a terme la segona fase del botó del pànic. Una inversió a la qual cal sumar els 15.000 euros amb els quals l’Ajuntament convoca les beques per a víctimes de violència de gènere.

D’altra banda, en plantilla, el consistori disposa d’una promotora, una tècnica en Igualtat així com cinc agents de la Policia Local adscrits a la Unitat de Viogen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari