Onda es consolida com a destinació turística intel·ligent des de l'excel·lència, innovació i sostenibilitat

L’Ajuntament i Invat·tur dissenyen el pla director amb l’objectiu de millorar l’experiència al visitant i la qualitat en l’oferta

Onda es consolida com a destinació turística intel·ligent des de l'excel·lència, innovació i sostenibilitat
16/12/2020 -

Onda continua treballant per a progressar com a destinació turística intel·ligent per a millorar la qualitat de l’oferta, oferir la millor experiència al visitant i sumar noves oportunitats de negoci a la ciutat. I ja ha començat a treballar per a aconseguir-ho de la mà de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), l’empresa especialitzada TMR Experience i implicant els tècnics municipals.

Així, aquest matí s’han establit les bases del Pla Director de Turisme Intel·ligent que està preparant el govern municipal i que se sustentarà des dels valors de l’excel·lència, la innovació i el desenvolupament sostenible. L’alcaldessa, Carmina Ballester, ha presidit aquesta jornada que ha comptat també amb la participació del director d’Invat·tur, Francisco Juan.

“Si aconseguim fer d’Onda una destinació de turisme intel·ligent, i ho aconseguirem, tots eixim guanyant. La ciutat, perquè millorarà els seus espais, el seu creixement sostenible i accessibilitat. Els onders, perquè milloraran la seua qualitat de vida i s’obriran noves oportunitats de negoci. I els visitants, perquè viuran una experiència única, tant per tot els recursos i atractius que pot oferir-los Onda com per l’excel·lent i innovador servei que se’ls donarà”, ha explicat la primera edil.

En aquest sentit, cal recalcar que Onda compta amb tots els condicionants a favor per a fer un pas més i convertir-se en una destinació turística intel·ligent. D’una banda, està reconeguda com a ciutat de la Ciència i la Innovació i premiada en l’àmbit nacional pel projecte d’Smart City. El pla aprofitarà aquesta tecnologia i dades intel·ligents per a revertir en un millor model turístic.

D’altra banda, la ciutat compta amb la primera fortalesa accessible de la província i està adaptant tots els recursos perquè les persones amb discapacitat puguen gaudir-los. I també està en marxa el pla d’acció Onda 2030 per al desenvolupament sostenible i la defensa del medi ambient, la justícia social, la igualtat i la salut.

Oferta Variada

Hui dia, Onda compta amb una variada oferta turística capitalitzada pel castell i el centre històric, declarats Conjunt Històric i Artístic i Bé d’Interés Cultural. A més, la ciutat alberga cinc museus i disposa de 260 places d’allotjament i 4.700 en restauració. Com a avantatge competitiu també destaca la ubicació estratègica com a porta d’entrada al Parc Natural de Serra Espadán i la capitalitat de la tradició ceràmica.

Turisme, un sector estratègic

El turisme s’ha convertit en un sector estratègic per a moltes ciutats com Onda i, amb l’auge de les noves tecnologies i les xarxes socials, resulta vital adaptar l’oferta a la manera de consumir i hàbits dels visitants. Segons l’estudi Anual Ecommerce 2020 i 2019, de IAB Spain, el 72% dels internautes espanyols han comprat durant aquest any per Internet i, en concret, el 52% han adquirit habitació d’hotel; el 42% bitllets d’avió; i el 18% paquets turístics.

Així mateix, el perfil del turista post-covid destaca per estar hiperconnectat i requerir connexió d’alta velocitat en totes les etapes del viatge; per ser més independent i organitzar-se els viatges; van a la recerca d’experiències; tenen una actitud activa a l’hora de compartir les seues vivències en xarxes; i mostren preocupació per la seguretat, la salut i el medi ambient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari