Onda disposarà d'un intèrpret de signes en els cursos formatius per a afavorir la inclusió social

Onda disposarà d'un intèrpret de signes en els cursos formatius per a afavorir la inclusió social
23/09/2021 -

L’Ajuntament d’Onda oferirà a aquelles persones amb discapacitat auditiva la possibilitat de sol·licitar un intèrpret de signes per a la realització de cursos formatius. Així, com ha declarat l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, hui mateix, en el Dia Internacional de la llengua de signes, en els pròxims pressupostos es contemplarà una partida econòmica per a dotar de traductors en llengua de signes.

Aquesta pionera idea significa un important al·legat a la inclusió i al foment de la igualtat d’oportunitats, ja que suposa que totes les persones puguen accedir a les accions formatives que s’impulsen des del consistori.

“És un avanç important que es tradueix en l’eliminació d’aquelles barreres que impedien a moltes persones disposar de les mateixes oportunitats i que no els permetien, entre altres, accedir a l’oferta formativa que oferim des de l’Ajuntament d’Onda. Volem igualtat d’oportunitats per a tots i totes”, ha manifestat la primera edil.

Conveni amb COCEMFE

De la mateixa manera, l’Ajuntament d’Onda també ha volgut estrényer vincles amb la Federació Provincial de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica, COCEMFE, i conjuminar esforços perquè el col·lectiu amb discapacitat onder puga veure millorades les seues oportunitats laborals. Mostra d’això ha sigut la reunió, en la qual Salvador Aguilella, regidor d’Hisenda i Ocupació, va visitar les instal·lacions de l’entitat.

Hui dia, el consistori i COCEMFE tenen vigent un conveni orientat a l’àrea d’esport, no obstant això, l’objectiu és ampliar-lo i que els serveis s’amplien.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari