Onda educa en igualtat i prevenció de la violència de gènere a més de 1.300 joves durant aquest mes

Onda educa en igualtat i prevenció de la violència de gènere a més de 1.300 joves durant aquest mes
18/11/2021 -

Més de 1.300 joves onders, corresponents a l’alumnat de secundària, batxillerat i formació professional dels diferents centres educatius, han participat en les xarrades, ponències i tallers que l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament ha organitzat durant tot el mes amb motiu del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Així, la ponència de l’educadora social i supervivent de violència de gènere, Marina Marroquí, va comptar amb més de 200 alumnes que van poder conéixer de primera mà un cas real i aprendre a reconéixer pautes violentes. Per part seua, la Fundació Ana Bella, va explicar a 400 joves com ajudar a possibles víctimes de violència de gènere i com mantenir una relació sana. Així mateix, la promotora d’igualtat ha donat xarrades durant aquest mes en tots els cursos de 1r i 2n d’ESO dels centres educatius: IES Serra d’Espadà, Secció IES Serrà d’Espasa, Verge del Carmen i Mare María Rosa Molas.

D’altra banda, aquest mateix matí s’ha organitzat una taula informativa en la plaça Espanya on s’han repartit llaços violetes entre el veïnat i material informatiu amb els telèfons de contacte als quals acudir en cas de patir o veure un cas de violència de gènere. Ahir a la vesprada es va celebrar la xarrada ‘Noves masculinitats: Alternativa necessària o renovació del privilegi?’ a càrrec de l’educador social Paco Herrero.

La setmana que ve l’artista Paula Bonet estarà a Onda per a parlar de la seua obra ‘L’anguila’, un llibre sobre el cos femení, els abusos, l’amistat i l’amor. A més, també s’han organitzat activitats culturals com el concert ‘Foc violeta’, una ‘Scape Room’ per a combatre els micromasclismes i l’acte institucional del 25 de novembre. Com a novetat, durant aqueix matí, els onders tindran la possibilitat de participar en un mural, que serà a la porta de l’Ajuntament, en el qual podran pegar mans de color morat amb missatges en repulsa contra la violència de gènere.

Albalat ha apuntat que “commemorar el 25N és imprescindible per a la visibilització i condemna de les agressions sexistes. El nostre objectiu amb aquesta programació és la prevenció de la violència en les relacions afectives i la sensibilització social de la violència de gènere, ja que l’educació i la conscienciació són clau per a combatre aquest greu problema”.

Les persones interessades encara poden inscriure’s a les activitats en el formulari habilitat en la web municipal www.onda.es o accedint directament a https://bit.ly/3evou0t.

Escola d’Igualtat

D’altra banda, l’Ajuntament d’Onda, al costat del Centre de Formació, Innovació i Recursos per al Professorat (CEFIRE) de la Generalitat Valenciana, està realitzant la primera escola d’Igualtat del municipi, sota el títol ‘Que bona Onda!’.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és educar en igualtat i en valors per a aconseguir una societat més justa sense violència de gènere ni discriminacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari