Onda embelleix la plaça Sant Cristòfor amb la reconstrucció de la façana d'una casa històrica

El Ayuntamiento ha invertido 30.000 euros en recuperar este espacio a través del plan Onda Bonica

Onda embelleix la plaça Sant Cristòfor amb la reconstrucció de la façana d'una casa històrica
16/03/2022 -

La plaça Sant Cristòfor d’Onda torna a lluir en tota la seua esplendor gràcies a la reconstrucció que ha dut a terme l’Ajuntament de la façana d’una casa que va patir un col·lapse en 2019. Així, el consistori ha invertit 30.000 euros en aquesta actuació que s’emmarca en el pla d’embelliment urbà Onda Bonica.

Els operaris han treballat tenint com a referència fotografies antigues de l’habitatge que es trobava al costat d’un fragment de l’antiga muralla medieval. De manera que s’ha creat una porta d’accés, s’ha reconstruït la finestra balconera amb barana de ferro del primer nivell i s’ha incorporat una finestra en el segon nivell.

Cal destacar que la plaça Sant Cristòfor és una de les més àmplies del centre històric d’Onda i s’ha convertit en un reclam per als visitants per les seues pintoresques cases. Aquest lloc va estar ocupat per cases senyorials d’època andalusina en els s. XII – XIII i posseeix un gran valor patrimonial per als onders.

A més, en el Museu d’Història i Arqueologia Local que es troba al Castell de les 300 Torres es poden observar unes Yeserías musulmanes que van ser trobades en una casa de principis del segle XIII que es trobava en la plaça.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha agraït la labor realitzada per tot l’equip de treball i ha destacat que: “Onda Bonica segueix avant per a poder transformar tots aquells espais degradats de la nostra ciutat, de la mà del talent de les empreses i constructores locals”.

Plaça Rei Don Jaime

En paral·lel, l’Ajuntament està ultimant les obres de la plaça Rei Don Jaime, un projecte que inclou l’eixample de les voreres per a poder posar en valor els porxos, l’ampliació de la illeta central amb empedrat de pedra per a millorar la seguretat viària i la redistribució i ampliació de les places d’aparcament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari