Onda estrenarà en 2021 la xarxa de ciclocarrers i carrils bici en la seua aposta per la mobilitat sostenible

Després d’aquesta actuació la ciutat sumarà un total de 17 quilòmetres de carril bici per a afavorir la mobilitat saludable

Onda estrenarà en 2021 la xarxa de ciclocarrers i carrils bici en la seua aposta per la mobilitat sostenible
02/12/2020 -

L’Ajuntament d’Onda està ultimant, d’una banda, les obres de construcció del carril bici que unirà el baixador de Betxí, en la CV-10, amb el nucli urbà i la seua prolongació fins a la CV-223, a les portes del parc natural de la Serra Espadà. D’altra banda, també s’està duent a terme la senyalització i pintat els ciclocarrers d’ús compartit entre bicicletes i vehicles de motor, amb limitació a 30 quilòmetres per hora i preferència per a les primeres.

Així, durant aquestes setmanes l’empresa concessionària, la castellonenca Becsa, està executant els treballs de pintura horitzontal en la zona urbana, la instal·lació dels separadors de plàstic i senyalització vertical. A més, en la zona de l’Avinguda de l’Alcora s’està procedint a la demolició de part de la rotonda que dóna accés a la CV-21 i part del paviment de la vorera del Vaixell per a instal·lar el nou carril bici, al costat del de per als vianants, per la qual cosa podran produir-se corts puntuals de trànsit durant aquesta setmana. Un altre tram en els quals s’està treballant és en la zona de l’institut IES Serra Espadà i Museu del Taulell.

Després d’aquestes actuacions, que se sumen a la construcció del tram entre la ciutat i el baixador de Betxí, Onda comptarà amb longitud total de 17 quilòmetres de trams de carril bici interconnectats. El pressupost total del projecte Carrils Bici Onda Mobilitat Saludable ascendeix a 423.240 euros i està cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en el marc del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya.

Sobre aquest tema, l’edil de ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, ha assenyalat que “amb aquest carril verd avancem en el nostre compromís de fer d’Onda una ciutat més saludable i sostenible. Som paradís ciclista i porta d’entrada a la Serra Espadà i amb aquesta xarxa de carrils bici millorarem la seguretat dels esportistes, la qualitat de vida dels onders amb opcions saludables i, alhora, obrim un ventall d’oportunitats per atraure turisme esportiu”.

Què és un ciclocarpal?

El ciclocarpal o ciclocarrer és un carril d’una calçada amb diversos carrils per sentit, limitat a 30 km/h i amb preferència ciclista. En aquest sistema compartit de mobilitat, que ja està implantant en ciutats com Madrid, Saragossa, Oviedo o Castelló, les bicis poden i deuen anar pel centre i els vehicles no poden avançar-les. L’objectiu és fomentar una coexistència més segura en la calçada de tots els vehicles. La diferència amb un carril bici convencional radica en el fet que aquest discorre per una via ciclista segregada del trànsit a motor i només pot ser utilitzat per les bicis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari