Onda estrena el seu geoportal, una plataforma interactiva amb mapes informatius per a la ciutadania

L’Ajuntament d’Onda, amb l’objectiu de prestar un millor servei a la ciutadania, ha estrenat la seua geoportal, una nova plataforma informàtica indexada en la seua pàgina web amb mapes informatius en els quals trobar els nombrosos serveis de la ciutat.

Impulsada amb tecnologia gvSIG (Sistema d’Informació Geogràfica) i cofinançada amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), aquesta eina cartogràfica és un servei pensat per a veïns d’Onda, turistes i tècnics de l’Ajuntament que ja es troba disponible en la pàgina web del Consistori www.onda.es. D’aquesta manera, el personal municipal compta amb una nova eina que ajudarà a agilitar els tràmits i resoldre els dubtes dels veïns de forma més ràpida i eficaç.

Sobre aquest tema, el tinent d’alcalde de l’àrea d’Innovació de l’Ajuntament d’Onda, Vicent Bou, ha declarat: “El geoportal és una ajuda útil per a tots aquells que necessiten informació d’Onda”. “Des de l’equip de govern municipal volem posar la tecnologia al servei de la ciutadania i aquests mapes interactius són un exemple d’això”, ha assenyalat Bou.

Cinc tipus de mapa

El geoportal està dividit en cinc apartats. D’una banda, es mostren les zones del Pla Local de Cremes, que es troba dividit en zones de terreny forestal, zones de màxim risc, zones excloses i zones generals. Aquesta informació és de gran ajuda per a previndre possibles incendis forestals i poder actuar de manera ràpida en cas de conat d’incendi. En aquest apartat també hi ha informació sobre els diversos Plans Generals d’Ordenament Urbà (PGOU), els hidrants, el cadastre urbà, la hidrografia, les senderes, les vies pecuàries i la Xarxa Natura 2000.

D’altra banda, també es té accés a informació sobre la localització de les instal·lacions esportives, dividint-les per colors en pavellons, camps de futbol, piscines i pistes, així com aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda, pàrquings, aparcaments de bicicletes, punts d’interés, allotjaments, comerços, centres educatius i oficines de turisme.

A més, també es pot conéixer l’informe d’avaluació dels edificis i les edificacions catalogades com protegides o la posició de les diferents parades del mercat exterior.