Onda estrena la remodelada plaça Miguel Hernández per a sumar valor a l'entorn del castell

Onda estrena la remodelada plaça Miguel Hernández per a sumar valor a l'entorn del castell
11/02/2021 -

L’Ajuntament d’Onda continua avançant en el pla Onda Bonica per a embellir la ciutat, millorar la seua accessibilitat i reivindicar la ceràmica ondera. En aquesta ocasió, el consistori acaba de finalitzar la remodelació de la plaça Miguel Hernández així com la zona infantil annexa, en ple centre històric. L’actuació respon al compromís del govern municipal de posar en valor l’entorn del castell davant la degradació d’algunes zones.

L’actuació ha contemplat la pavimentació de la plaça, en sòl i parets, amb ceràmica d’Onda en la qual s’ha imprés alguns versos destacats del poeta alacantí; la renovació del mobiliari urbà, bancs i fanals; l’embelliment i sanejament de la font; l’asfaltatge i anivellat de la pista de bàsquet; i embelliment de la paret de la pista esportiva amb un mural ceràmic.

La inversió total ha sigut de 48.315 euros i l’empresa constructora contractada ha sigut l’ondera Baymar Obres i Serveis. Per part seua, els taulells són de la marca local Azulindus i Martí.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa, Carmina Ballester, ha incidit en què “sumem una nova inversió per a millorar la qualitat de vida d’un barri que ha estat massa temps oblidat. A més, si volem ser un referent turístic hem de donar la millor imatge en aquelles zones on es concentren els nostres principals recursos, com és el castell i carrers del centre històric”.

Nou mural artístic

El projecte Onda Bonica no per a i, a més de la dotzena d’actuacions que ja ha executat el govern municipal durant l’últim any, l’Ajuntament ha pintat el mur del camp de futbol La Serratella amb il·lustracions inspirades en motius esportius. Gràcies a aquesta actuació s’ha pogut reparar l’espai degradat i embellir la zona amb un mural dedicat als centenars d’esportistes que passen per aqueix lloc. A més, s’ha incorporat l’etiqueta #OndaSaludable per a promoure els hàbits i conductes saludables entre els veïns.

L’autora dels dibuixos que llueixen en el nou mur és la il·lustradora i artista Arantxa Recio Parra, qui ha volgut retre homenatge a les competicions esportives que se celebren en el municipi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari