Onda exigeix a la Generalitat més recursos per a acabar amb el caos dels centres d'atenció primària i especialitats

L’equip de govern presenta una moció que recull les queixes dels veïns i sanitaris per la falta de mitjans materials i humans

Onda exigeix a la Generalitat més recursos per a acabar amb el caos dels centres d'atenció primària i especialitats
04/12/2020 -

L’Ajuntament d’Onda exigirà a la Generalitat Valenciana més recursos materials i humans per a acabar amb el caos i la saturació dels dos centres d’atenció primària i especialitats de la ciutat. Així, el grup popular ha presentat per a debatre en el Ple del pròxim dimecres una moció per la qual insta la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a prendre les mesures necessàries per a garantir un servei de qualitat als veïns i posar fi a la precarietat amb la qual treballen els professionals sanitaris.

L’equip de govern pren la iniciativa després d’escoltar i recollir les queixes dels onders, ja que en els últims mesos ha disminuït en nombre de serveis i atenció personalitzada als veïns de la ciutat, reduint l’atenció presencial, que tant demanden les persones amb algun problema de salut, i posant en risc la mateixa salut dels pacients que requerisquen de manera urgent receptes, bovines, tractaments per a malalties cròniques, i ser atesos davant qualsevol urgència.

“Els veïns ens han traslladat l’enorme dificultat que suposa contactar amb el centre de salut perquè no funciona correctament el sistema d’atenció telefònica per a sol·licitar cita prèvia. En alguns casos han d’esperar diversos dies per a ser atesos telefònicament quan tenen un problema de salut”, ha apuntat la portaveu municipal, Elena Albalat.

En aquest sentit, el text proposa una sèrie de mesures a la Generalitat per a acabar amb aquest caos que afecta la qualitat del servei d’atenció primària i posa en risc la salut dels onders. A més d’exigir més recursos, el grup popular demana elaborar plans vacacionals, garantint el tan merescut descans dels professionals, i que les substitucions i els repartiments dels contingents estiguen concordes amb el servei assistencial a prestar, evitant els col·lapses en període estival, Nadal, setmana santa i altres dates assenyalades.

D’altra banda, s’insta a garantir un mínim de deu minuts d’atenció en consulta a cada pacient en Atenció Primària i el temps necessari per a les especialitats, cures i pediatria, a més de reforçar aquests serveis. Un altre punt a millorar és la correcta traçabilitat dels possibles positius des que s’activa el protocol fins que s’obtenen els resultats efectius de les PCR, garantint la quarantena domiciliària d’aquests.

Finalment, des del consistori se sol·licita que assegurar l’entrada i eixida per portes diferents per a transitar per les instal·lacions sense risc de contacte, i que totes elles siguen accessibles. Per a això fa falta realitzar urgentment les millores d’accessibilitat en el Centre de Salut I d’Onda. Finalment, l’equip que lidera Carmina Ballester proposa a la Generalitat que habilite a un vertader equip de rastreig que descarregue d’aqueixa gran responsabilitat als professionals de l’atenció primària, amb la condició que puguen centrar-se en la seua labor assistencial i millorar la qualitat sanitària a Onda.

70 pacients per jornada

Cal destacar que des d’alguns sindicats s’adverteix que la sobrecàrrega de pacients és conseqüència de la falta de professionals, els quals estan arribant fins i tot a atendre 70 malalts en una jornada. Si aquesta situació ja era complicada abans de la pandèmia, s’ha agreujat amb aquesta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari