Onda explora noves inversions per a fomentar la descarbonització del clúster ceràmic

L’alcaldessa es reuneix amb diverses empreses interessades a instal·lar electrolitzadors per a generar hidrogen verd

Onda explora noves inversions per a fomentar la descarbonització del clúster ceràmic
27/01/2022 -

L’Ajuntament d’Onda ha mogut fitxa davant el problema de l’encariment dels costos del gas, que repercuteixen en pèrdua de competitivitat del sector ceràmic, i està explorant l’arribada de noves inversions per a fomentar la descarbonització del clúster mitjançant energies més netes com l’hidrogen verd.

Així, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, està mantenint diverses reunions de treball amb empreses energètiques interessades a invertir a Onda i instal·lar electrolitzadors que puguen proveir d’hidrogen a les empreses ceràmiques instal·lades a la ciutat i voltants. Cal assenyalar que la província copa el 95% de la indústria ceràmica espanyola, generant més de 16.000 ocupacions i prop de 4.000 milions de vendes anuals. Així mateix, el clúster genera el 33% de les emissions de CO₂ de tota la Comunitat Valenciana.

“Onda se suma a les reivindicacions del sector perquè la Unió Europea modifique l’actual marc d’ajudes d’Estat i permeta que els països puguen subvencionar les noves tecnologies verdes. En aquests moments la col·laboració publicoprivada per a la transició energètica és vital si volem continuar sent competitius, i des del govern municipal farem tot el que és a la nostra mà per a liderar aquest canvi cap a l’energia neta”, ha apuntat Ballester.

La primera edil també ha posat l’accent que “Onda sempre ha liderat la innovació ceràmica i tenim el talent i el potencial inversor per a tornar a fer-lo i, amb això, garantir la competitivitat de les nostres empreses i salvaguardar els milers de llocs de treball que d’elles depenen”.

Bonificacions fiscals

Cal recordar que, a través del pla d’acció Onda Logistic, l’àrea industrial ondera ofereix incentius i importants avantatges fiscals com les bonificacions de l’IAE per als primers cinc anys d’activitat empresarial: sent el descompte del 50% els dos primers anys, del 25% el tercer i quart any i del 10% el cinqué any. A més, també compten amb la bonificació del 50% aquelles empreses que generen ocupació i que utilitzen la cogeneració i del 95% per a les cooperatives.

Quant a l’ICIO, es manté la bonificació del 95% per a aquelles construccions, instal·lacions i obres específiques que siguen necessàries per a la incorporació de sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar i, d’altra banda, l’incentiu del 50% de l’ICIO per a aquelles construccions, instal·lacions i obres que es realitzen en els polígons industrials amb menys del 50% d’ocupació. L’objectiu d’aquestes mesures és incentivar l’arribada de noves inversions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari