Onda exposa a Brussel·les el seu pla d'acció pel clima i el desenvolupament sostenible

Onda exposa a Brussel·les el seu pla d'acció pel clima i el desenvolupament sostenible
23/11/2022 -

El Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PACES) de l’Ajuntament d’Onda ha sigut protagonista hui en la cimera de Brussel·les dedicada a les comunitats mediterrànies en energies renovables.

En aquest fòrum participaran representants de la Comissió Europea per a presentar-lo com a exemple de bones pràctiques davant representants de la Comissió Europea i experts en transició energètica i desenvolupament sostenible. Onda compartirà panell per a explicar el seu cas d’èxit al costat del municipi italià de Ragusa i el croat de Brdovec.

El responsable de l’Oficina contra el Canvi Climàtic del consistori, Antonio Lecha, ha sigut l’encarregat de donar a conéixer el treball realitzat durant els últims anys. Així mateix, l’alcaldessa Carmina Ballester, també s’ha desplaçat a Brussel·les per a participar en el cim i buscar noves oportunitats de col·laboració entre socis europeus. A més, la primera edil ha mantingut una agenda de reunions amb institucions europees amb la condició de sumar sinergies i treballar en la captació de més fons europeus per a Onda.

“El moment de captar inversions europees que poden transformar una ciutat és ara, per això és fonamental que estiguem representats a Brussel·les i treballem a aconseguir nous projectes per a la ciutat que volem deixar a les generacions esdevenidores, més sostenible, més amigable i plena d’oportunitats”, ha destacat la primera edil.

Pla d’Acció

Entre les accions que el govern municipal ja ha dut a terme destaca la millora de la climatització de la Casa de la Cultura i del Mercat Municipal, la substitució per lluminàries LED dels fanals del municipi, així com de l’Ajuntament, la instal·lació d’un sistema de reg intel·ligent i una caldera de gas natural en el Centre Integral de Majors, l’adquisició d’un vehicle i quatre patinets elèctrics; i dos vehicles híbrids per a la Policia Local.

A més, l’Ajuntament ofereix grans incentius per a les empreses que s’instal·len en el municipi i per a les quals milloren les seues instal·lacions amb una bonificació del 95% de l’ICIO per a aquelles construccions i obres específiques que incorporen sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar.

Cal destacar que Onda forma part d’ETU Initiative des de febrer de 2021, data en la qual va ser triat com un dels municipis que conformaria aquest projecte al costat d’altres localitats de diferents països com Croàcia, Grècia, Itàlia i Tunísia.

Entre els reptes de futur per als ONDERS es troba reduir les emissions de CO2 de cara al 2030, incrementar l’ús de fonts d’energia renovables i millorar la resiliència davant els possibles canvis climàtics. Aquests són els principals objectius del pla d’acció per al clima i l’energia sostenible que està treballant el consistori seguint el pla Onda 2030 per a la consecució dels dèsset objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU.

Oficina contra el canvi climàtic

En paral·lel, l’Ajuntament d’Onda ha creat una oficina contra el canvi climàtic i llars verdes com a instrument de control i desenvolupament de tots els projectes relacionats amb l’eficiència energètica en diferents àrees, com per exemple la rehabilitació d’habitatges, el transport i la mobilitat sostenible; i les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari