Onda exposa els seus projectes de ciutat intel·ligent en el principal fòrum nacional del sector a Màlaga

Onda exposa els seus projectes de ciutat intel·ligent en el principal fòrum nacional del sector a Màlaga
29/09/2021 -

Onda continua fent passos cap a un model de ciutat més intel·ligent i sostenible. L’Ajuntament ha participat hui en la dotzena edició de Greencities, el Fòrum d’Intel·ligència i Sostenibilitat Urbana que s’està duent a terme a Màlaga, per a donar a conéixer els seus projectes més innovadors.

Així, Onda compta amb una zona dedicada al projecte d’Onda Smart City en la qual els regidors d’Innovació, Vicent Bou, i de Promoció Econòmica, Maria Baila, han pogut estrényer contactes amb professionals vinculats al desenvolupament de territoris intel·ligents. A més, han aprofitat l’ocasió per a presentar algunes de les accions del projecte que ja s’han dut a terme com la instal·lació d’una parada d’autobús segura que està connectada amb la Policia Local d’Onda, una aplicació mòbil que permet veure la qualitat de l’aire i les places d’aparcament disponibles; i sistemes de control d’incendis, entre altres.

“Des del govern municipal continuarem treballant per a oferir als onders una ciutat més connectada i segura que ajude a millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Volem ser més útils i eficients i la tecnologia ens aplana el camí en aquest objectiu”, ha assenyalat Bou.

Fòrum d’oportunitats

Aquest fòrum constitueix un punt de trobada de referència nacional, i de caràcter anual, que reuneix entitats, professionals i empreses implicades en el desenvolupament de territoris sostenibles, eficients i connectats, oferint una perspectiva global dels desafiaments i oportunitats de la gestió urbana. A més, aquesta edició s’ha celebrat conjuntament amb S-MOVING, Mobilitat Intel·ligent i Sostenible, amb l’objectiu de reforçar el paper de la mobilitat com a eix fonamental en l’estratègia cap a una administració més intel·ligent.

Tecnologia al servei dels veïns

En paral·lel, l’Ajuntament d’Onda ha signat un conveni de col·laboració amb el Clúster Smart City que contempla l’anàlisi i detecció de necessitats en l’àmbit del desenvolupament urbà per a aportar solucions en els camps de la mobilitat, l’eficiència energètica, el medi ambient i les plataformes de gestió ciutadana.

Cal destacar que el Clúster Smart City actua en el desenvolupament de projectes que milloren l’habitabilitat, la confortabilitat i la qualitat de vida dels ciutadans amb l’ajuda de la innovació i amb polítiques que garantisquen una gestió més eficient dels recursos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari