Onda aconsegueix una nova família a 71 mascotes abandonades durant l'últim any

Onda aconsegueix una nova família a 71 mascotes abandonades durant l'últim any
17/01/2021 -

Gràcies a la política de sacrifici zero d’animals de companyia que va implantar el govern municipal de Carmina Ballester al costat de la campanya de conscienciació Onda Adopta, durant 2020 un total de 71 mascotes abandonades a la ciutat van trobar una nova família. A més, es va aconseguir retornar als seus propietaris 13 animals extraviats que ja tenien microxip.

Cal destacar el nou contracte per al servei de tractament d’animals abandonats i el sistema per a la seua adopció que inclou nombroses millores i un ambiciós programa de conscienciació social, formació i activitats escolars.

Així, l’adjudicatària, l’organització Serproanimal (Servei d’Adopcions i Mascotes perdudes) s’encarrega de la recollida d’animals abandonats, de la seua cura en les seues instal·lacions i la reubicació dels mateixos en famílies d’acolliment o altres entitats.

El servei exigeix la màxima atenció als animals, controls higiènics i sanitaris, zones àmplies d’esbarjo per a desenvolupar la vida en ramat, serveis veterinaris, així com accions de socialització i voluntariat amb la condició de compartir temps i afecte amb les mascotes. Amb el nou contracte, l’Ajuntament es fa càrrec la vacunació i xip de totes les mascotes abans de ser entregades a la seua nova família, a qui l’organització avaluarà prèviament el seu grau d’aptitud i impartirà formació.

El regidor de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, ha comentat que “continuem treballant per a millorar el programa d’adopció i la conscienciació ciutadana, vital per a evitar abandons”.

Programes de conscienciació

A més, com a gran novetat, l’Ajuntament ha exigit en el contracte que es duguen a terme diversos programes formatius, accions de conscienciació i xarrades tallers per a escolars i adults a fi de reduir el nombre d’abandons i ajudar la ciutadania a millorar la cura i educació dels seus animals.

Així, es realitzarà cada any dues actuacions per a escolars onders, una xarrada taller i una visita guiada al Centre d’Acolliment, orientades a la conscienciació sobre el respecte als animals, la seua tinença responsable i foment de l’adopció d’animals abandonats.

En aquesta mateixa línia, l’adjudicatària també oferirà un taller per a adults sobre maneig i educació de mascotes, així com una xarrada informativa sobre les accions de gestió ètica de colònies de gats lliures.

Campanya d’adopció

D’altra banda, també es duu a terme una campanya de comunicació anual per a fomentar l’adopció dels animals abandonats a través de cartelleria, tríptics, publicacions en xarxes socials i les pàgines web de l’adjudicatària i de l’Ajuntament ‘Onda Adopta’, on setmanalment s’actualitzaran les fitxes de les mascotes que busquen família.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari