Onda inicia la fase final per a la reconvertir 'La Campaneta' en un centre cívic

Onda inicia la fase final per a la reconvertir 'La Campaneta' en un centre cívic
10/04/2021 -

L’Ajuntament d’Onda continua amb el desenvolupament del projecte de recuperació de l’antic edifici industrial ‘La Campaneta’, com a centre cívic per a promoure la inclusió i potenciar la regeneració física, econòmica i social de l’entorn urbà. Així, el consistori iniciarà en les pròximes setmanes la fase final del projecte que se centrarà a garantir que l’edifici complisca amb els requisits de seguretat d’utilització i accessibilitat, seguretat estructural i estiga preparat contra incendis.

Cal destacar que ja s’està realitzant el picat, sanejat i esquerdejat de la façana de l’edifici, la regularització de les cobertes amb “arlita” i la col·locació de l’Onduline i teula en la coberta per a convertir aquesta antiga fàbrica en un nou espai preparat i adaptat per a acollir esdeveniments i activitats obertes a tots els veïns, com a actes culturals, associatius o lúdics.

A més, l’Ajuntament oferirà les instal·lacions de ‘La Campaneta’ a les associacions i barris del municipi perquè puguen tindre un espai de convivència en el qual poder dur a terme les seues activitats.

Aquesta actuació s’emmarca en un ambiciós projecte de recuperació l’import total de la qual va ser pressupostat per 922.902,62 euros i es troba cofinançat al 50% amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu pluriregional d’Espanya.

Sobre aquest tema, l’edil responsable de l’àrea de Promoció Econòmica i els fons FEDER de l’Ajuntament d’Onda, María Baila, ha assenyalat que “gràcies a aquesta actuació recuperarem un lloc icònic per a tots els onders en el qual crearem un nou espai de cultura, oci i convivència en el qual podran gaudir tots els barris”.

Aquesta antiga fàbrica que té un gran valor patrimonial, es convertirà en un recurs cultural i social que ajudarà el desenvolupament de la zona i a crear sinergies entre els tres barris més pròxims, Tossalet, Montblanc i Rajolar.

Fàbrica centenària

Els orígens de ‘La Campaneta’ es remunten a l’any 1806. Durant la seua època d’activitat, els onders van treballar en pisa i ceràmica arquitectònica de gran qualitat, arribant a aconseguir diversos premis per la seua tècnica i valor. Després del seu tancament, l’Ajuntament d’Onda va adquirir aquest espai i gràcies a la remodelació, els onders podran tornar a entrar a aquest edifici en el qual encara es conserven elements d’interés històric i cultural com els antics forns moruns o la xemeneia de rajoles d’argila.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari