Onda posa fi al despropòsit urbanístic del camí Capamantos i inicia la seua transformació en passeig verd

Onda posa fi al despropòsit urbanístic del camí Capamantos i inicia la seua transformació en passeig verd
16/06/2022 -

Després de dècades de reivindicacions, per fi els veïns d’Onda podran circular amb seguretat i gaudir d’una de les principals vies de la ciutat, com és el camí de Capamantos que hui inicia la seua transformació com a Passeig verd del riu Sonella.

Es tracta d’una carretera de doble sentit amb voreres estretes de fins i tot 50 centímetres, amb un fanal al mig i sense barana de seguretat que impossibilita la correcta circulació de vianants amb mobilitat reduïda o carros de bebé, veient-se obligats a baixar a la calçada amb el consegüent perill que suposa.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha sigut l’encarregada d’explicar el projecte, al costat de tècnics de l’Ajuntament i de l’empresa constructora, i ha destacat que “hui posem la primera pedra per a solucionar un deute històric amb els veïns i un perill per a tots que suposava aquest despropòsit urbanístic. Amb el nou passeig Onda guanyarà en seguretat, bellesa, sostenibilitat i qualitat de vida”.

14,5 metres de calçada

Amb aquesta actuació, que compta amb una inversió total pròxima al milió d’euros i està cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), el nou passeig s’ampliarà cinc metres fins a arribar als 14,5 metres totals de calçada, i inclourà un carril per sentit per als vehicles, dues voreres de 2,5 metres cadascuna, un carril bici de 2,5 metres, una barana de seguretat, lluminària led que permetrà estalviar costos econòmics i energètics, soterrament de la línia elèctrica, desplaçament del canal de reg i altres accions que es desenvoluparan al llarg dels 550 metres lineals que comprén el projecte, des de la intersecció de la glorieta amb els carrers Sant Vicent i Escultor Foliá fins a l’encreuament amb la prolongació del carrer Echegaray-Tosalet.

A més, les voreres es pavimentaran amb material ceràmic onder i es preveu una zona de descans en el tram final de connexió al riu. El termini d’execució previst per l’empresa adjudicatària, Durantia, és de set mesos.

Encara que de moment els treballs no afecten el trànsit, l’Ajuntament informarà amb antelació als veïns dels possibles talls i molèsties que puga ocasionar aquesta actuació tan esperada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari