Onda fomenta les compres en valencià en el Mercat Municipal amb una campanya

Onda fomenta les compres en valencià en el Mercat Municipal amb una campanya
14/10/2021 -

A partir de hui totes les persones que acumulen més de 15 euros en compres realitzades en el Mercat Municipal d’Onda, d’una mateixa parada o diferents, rebran de regal una bossa reutilitzable de ràfia amb el lema ‘Compre en valencià, jo comerç local’. Es tracta d’una campanya de Xarxa.val, la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians, de la qual l’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament d’Onda en forma part.

Els objectius d’aquesta acció són tres: la promoció del valencià com a canal de comunicació entre els comerciants i els clients, ja que és la llengua majoritària en el mercat; la promoció de les compres en el comerç local; i el foment de la igualtat, ja que fan la compra dones i hòmens, indistintament.

La regidora d’Educació i Formació, Estela Badenes, acompanyada per la regidora de Promoció Econòmica, Maria Baila, i la representant dels comerciants, Merche Gayet, ha presentat aquest matí aquesta iniciativa en el mateix Mercat, en la parada de la biblioteca municipal. “Aquesta campanya persegueix el doble objectiu de promocionar el valencià i donar suport al comerç local. En el mercat parlem majoritàriament el valencià i és vital mantenir viva la nostra llengua en el nostre dia a dia”, ha manifestat Badenes.

Biblioteca al mercat

Cal destacar que la presentació ha tingut lloc en l’espai cultural de la Biblioteca del Mercat Municipal. Es tracta d’una xicoteta llibreria en una zona del mercat que ofereix servei de préstec de llibres per a totes les edats i en les mateixes condicions que a la biblioteca municipal, amb l’objectiu de fomentar la lectura entre els clients. Aquesta nova iniciativa cultural de l’Ajuntament d’Onda presta servei els dimarts i dijous de 10 a 13 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari