Onda fomenta el talent femení amb diverses activitats aquest 8M

Onda fomenta el talent femení amb diverses activitats aquest 8M
01/03/2021 -

Onda estrena el mes de març dedicat a la igualtat real de gènere amb una ambiciosa programació per a commemorar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Onda s’han organitzat 12 activitats gratuïtes i virtuals, per a reivindicar el talent femení i promoure la formació per a sumar capacitats.

“Sota el lema #JoNoSocFràgil, Onda llança aquesta campanya en homenatge a tots els que han lluitat per la igualtat així com a aquelles dones que amb valentia i fortalesa han treballat per trencar el sostre de cristall, que encara es continua donant hui dia”, ha apuntat la regidora d’Igualtat, Elena Albalat, en la presentació de la programació davant els mitjans de comunicació.

L’edil també ha recordat que “és responsabilitat de totes les administracions i organismes tindre present en l’agenda la igualtat de gènere, perquè encara ens queda camí per recórrer i aconseguir, junts, l’apoderament de la dona en tots els àmbits de la societat”.

Programació

La campanya #JoNoSocFràgil ha arrancat ja amb la publicació de huit vídeos en xarxes socials per a reivindicar el talent de huit dones onderes que conten la seua història i donen la seua opinió sobre la igualtat. Després, a partir del 5 de març es podrà visitar, a la casa de la Cultura de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores i dissabtes de 10 a 14 hores, l’exposició col·lectiva de fotografia ‘Dona’.

L’acte institucional tindrà lloc el 8 de març a les 12 hores amb un senzill acte a la porta de l’Ajuntament on es llegirà un manifest. El dia 9 a les 19 hores es desenvoluparà, a través de Zoom, la conferència ‘Talent en femení’ on es parlarà de ciclisme femení. Per al 10 de març, de 17 a 20 hores, s’ha organitzat una interessant jornada virtual sobre prevenció amb perspectiva de gènere, a la qual li seguirà una taula redona sobre música, feminisme i prevenció.

La nota lúdica i divertida a la programació la donarà el Scape Room virtual ‘Les Anònimes’ que es realitzarà el dissabte 13 a les 18 hores. Una altra activitat per a no perdre’s serà la conferència ‘Educar en l’afectiu com a prevenció de la violència de gènere, a càrrec de la Doctora en sociologia Carmen Ruiz Repullo, que es durà a terme el dimarts 16 a les 18.30 hores. El dijous 18 les onderes podran aprendre amb el taller ‘Digitalitzades’ sobre les noves formes de comunicació mitjançant plataformes en línia. En aquesta mateixa línia, durant el 23 i 24 de març, de 10 a 12 hores, es durà a terme el taller ‘Digitalitzades per a l’ocupació’, on s’ensenyaran habilitats digitals per a trobar treball.

El dissabte 27 les agrupacions musicals locals SAMVO, UMSCO, Big band Onda i la cantant Paula Mata oferiran un concert únic titulat ‘Música per a la igualtat’ que es retransmetrà per les xarxes socials de l’Ajuntament. Finalment, tancarà el cicle el taller que es desenvoluparà el 30 i 31 de març, de 10 a 12 hores, sobre eines digitals per a emprenedores. Per a participar en les activitats és necessària inscripció prèvia a través de la web municipal www.onda.es

Maletes per la igualtat

A més, igual que es va fer l’any passat, la regidoria d’Igualtat ha reeditat la campanya ‘Maletes violetes per la igualtat’ en la qual posa a la disposició dels centres educatius de primària aquestes maletes repletes de material lectiu per a conscienciar i educar en igualtat. Així mateix, es durà a terme una exposició itinerant en els centres de secundària amb les fotografies del concurs contra la violència de gènere que va organitzar el consistori el passat 25-N. Una altra activitat dirigida als instituts són les xarrades que duen a terme una parella de Policies Locals, home i dona, per a conscienciar sobre la igualtat en funcions i responsabilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari