Onda homenatja el món taurí

Onda homenatja el món taurí
25/01/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha retut homenatge al món taurí: penyistes, ramaders i aficionats al bou en la X Gal·la del Bou 2020.

A l’esdeveniment taurí de l’any van acudir l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester al costat de la regidora de Cultura i Festes, María Prades, la Reina i Dama de la Fira d’Onda 2019, i persones reconegudes en el panorama taurí local.

Els primers reconeguts van ser els vencedors de la Pasqua Taurina. La Ramaderia de Fernando Machancoses de Xeste va ser classificada com la millor, quedant segona, la de Vicente Benavent Quatretonda de València i tercera, La Paloma de Xaló a Alacant.

Mentre que el premi a la millor vaca va ser per a Montañesa de ‘La Paloma’ i el millor bou ‘Payaso’ de Vicente Benavent. A més, l’acte va comptar amb l’homenatge al famós ramader valencià, Fernando Machancoses. I el premi especial al detall artístic el va recollir Cristian Serra.

Entre els premiats de les festes dels barris trobem: el premi a la millor vesprada de vaques d’Eulogio Mateo per a l’Associació de Festes Barri Vila-real i adjacents. El de millor embolada va ser per al bou de Paco Sorando, exhibit en les festes organitzades per l’Associació Veïns del barri Moreria.

Per una altra costat, el premi al bou millor presentat va ser per al bou de Manuel Caro en les festes organitzades per l’Associació de Veïns Barri del Tosalet. I el guardó al bou més brau va ser per a ‘Ave María’ patrocinat pels joves del castell.

També, es va premiar la Fira d’Onda 2019 amb el premi a la millor eixida protagonitzada pel bou de Santiago Domecq. Les penyes no es van quedar sense els seus guardons, el bou de penyes més brau va ser per a la ramaderia de Joaquín Nuñez, patrocinat per la penya A.C.T La Montera d’Onda, i el bou de les penyes millor presentat va ser al bou de la ramaderia Hijos de Celestino Cuadri patrocinat per l’Associació Celestino Cuadri d’Onda.

La Gala del Bou va concloure amb el discurs de l’alcaldessa, Carmina Ballester qui va enaltir la tradició taurina d’Onda amb aquestes paraules: “Onda s’ha consolidat com una de les principals ciutats taurines d’Espanya gràcies a les associacions, penyes, barris i apassionats del bou que treballeu any rere any, per a portar a la nostra ciutat els millors ferros”.

A més, Ballester va destacar el fonamental paper del ‘bou al carrer’ que “és una exaltació de les nostres arrels, cultura i sentiment de pertinença a un poble perquè sense bous no s’entén Onda”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari