Onda implanta un nou sistema de recollida separada de bioresidus per a generar compostos

Pastor: “Amb aquesta iniciativa aconseguim posicionar Onda com a municipi referent pel seu compromís amb la sostenibilitat”

Onda implanta un nou sistema de recollida separada de bioresidus per a generar compostos
25/07/2022 -

L’Ajuntament d’Onda, en la seua aposta per reduir al mínim els efectes negatius de la generació de residus, comença a implantar, de manera escalonada, la recollida separada de deixalles en el municipi.

Aquesta iniciativa de separació i reciclatge de residus orgànics en contenidors de color marró donarà inici el pròxim 1 d’agost i té com a objectiu reduir la quantitat de restes que arriben a l’abocador. Amb els residus orgànics que s’obtinguen s’obtindrà COMPOSTOS, un fertilitzant natural de gran qualitat que s’empra en agricultura, podent així reduir l’ús de plaguicides.

Així, de manera progressiva, s’implementarà en tota la ciutat amb un primer projecte pilot en cinc zones: Avda Constitució-Avda Serra d’Espadà, Artesa, Paratge del Salvador, Urbanització Sitjar Baix i Baixador de Betxí. Els contenidors se situaran en aquestes zones al costat de les illes actualment existents, a excepció de la zona d’Artesa en la qual es realitzarà la recollida porta a porta.

El regidor de l’àrea de Ciutat Saludable i Sostenible, Paco Pastor, ha ressaltat: “Amb aquesta mena d’iniciatives aconseguim posicionar Onda com a municipi referent pel seu compromís amb la sostenibilitat. La participació i col·laboració de tots els veïns és essencial per a dur a terme la campanya de reciclatge de residus orgànics”.

Durant els mesos previs, el consistori ha realitzat una campanya d’informació i sensibilització ciutadana. D’aquesta manera, els veïns d’Onda han aprés la importància de facilitar la transformació dels residus en recursos en minimitzar els impactes mediambientals negatius, tancant el cicle del compostatge i retornant a la Terra els seus propis nutrients.

Nou Ecoparc

Onda sumarà un nou ecoparc en el polígon industrial Sud-13. L’Ajuntament ha tret a licitació el projecte que ajudarà als onders a poder reciclar els residus de manera selectiva i responsable amb el medi ambient.

En aquest nou espai es recolliran residus banals, voluminosos i tòxics. Així, l’ecoparc comptarà amb contenidors i recipients per a tota classe de residus i abocaments. A més, s’instal·laran quatre contenidors per a residus vegetals, de construcció i demolició, ferralla i voluminosos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari