Onda implantarà un protocol d'actuació municipal contra la violència de gènere

Onda implantarà un protocol d'actuació municipal contra la violència de gènere
11/10/2020 -

L’Ajuntament d’Onda està treballant en el desenvolupament del protocol d’actuació municipal contra la violència de gènere, la finalitat del qual és garantir una intervenció coordinada entre els diferents departaments municipals i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, en casos de violència contra les dones i, així mateix, millorar les condicions de vida de les víctimes i de les seues filles i fills.

El protocol es desenvoluparà a través d’un procés participatiu que implicarà a tots els professionals implicats com les agents d’Igualtat, Policia Local, l’equip de serveis socials, les tècniques d’ocupació, Protecció Civil, Guàrdia Civil, Centres Escolars, Centres de Salut o l’Oficina d’Atenció a la Víctima i Centre Dona 24 hores. A més, durant aquesta fase també es posarà en marxa la Mesa Local contra la Violència de Gènere.

Sobre aquest tema, l’edil d’Igualtat, Elena Albalat, ha comentat que “era inconcebible que una ciutat com Onda no tinguera desenvolupat aquest protocol vital per a lluitar contra aquesta xacra, i per això ens vam posar a treballar immediatament quan assumim el govern per a implantar aquest document funcional que ens permetrà a tots millorar l’eficiència entre departaments pel bé de les víctimes”.

Formació en igualtat de gènere

D’altra banda, des de l’Ajuntament també s’estan duent a terme altres accions com la formació específica i homologada sobre igualtat de gènere en el curs bàsic de prevenció de riscos laborals que han de realitzar obligatòriament els funcionaris i funcionàries. També s’ha revisat la Guia de llenguatge inclusiu, ja editada, i es realitzarà una formació específica als treballadors i treballadores.

Cal recordar que la regidoria d’Igualtat ofereix a la ciutadania atenció personal, assessorament i activitats de tota mena encaminades a garantir la igualtat en diferents esferes de la vida pública i privada a través de tallers, conferències o manifestacions artístiques i de desenvolupament personal. A més, el departament gestiona l’atenció a les dones víctimes de violència de gènere amb la col·laboració de l’Estat en el sistema de seguiment integral i estimació del risc de les víctimes. Sense oblidar la important tasca de prevenció d’actituds violentes en la societat i les campanyes de conscienciació ‘Dona Segura’ que es duen a terme durant tot l’any, com els senyals en centres educatius, els passos per als vianants amb missatges o el botó del pànic ‘ONDA SOS’ que ja l’han descarregat prop de 500 veïns i veïnes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari