Onda implica els col·lectius locals per a reforçar el Pla de Salut Municipal

L’Ajuntament inicia un procés participatiu veïnal per a millorar les polítiques d’impuls de la salut i el benestar

Onda implica els col·lectius locals per a reforçar el Pla de Salut Municipal
15/12/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha anomenat als col·lectius locals per a escoltar-los i sumar les seues propostes al nou Pla de Salut Municipal que està redactant. L’objectiu d’aquest procés participatiu veïnal és reforçar les polítiques d’impuls de la salut i el benestar, així com promoure un estil de vida saludable entre els onders.

D’aquesta manera, el govern municipal ha convocat al Consell de la Salut, com a òrgan assessor principal, per a fer-los partícips del diagnòstic perceptiu que s’ha obtingut, fins al moment, a través del procés de participació de la Mesa Intersectorial, composta pels representants tècnics implicats en matèria de salut del municipi, i pel Grup Motor veïnal, que ha permés obtenir una visió més àmplia de la percepció directa de la ciutadania ondera Les aportacions obtingudes per cadascun dels agents implicats permetrà l’elaboració del Pla Municipal de Salut, a partir del qual s’implementaran polítiques saludables en les diferents àrees municipals que afavoriran en gran manera la qualitat de vida dels nostres veïns.

El regidor de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, ha destacat que “la salut és el més preuat que tenim i per això és fonamental treballar tots de la mà per fomentar-la. A poc a poc i entre tots farem que la societat ondera supere les desigualtats per qüestions de salut i que els ciutadans aconseguisquen el màxim potencial de desenvolupament, salut, benestar i autonomia”.

Vet a les infermeres escolars

Cal recordar que les infermeres escolars d’Onda porten 90 dies fora dels centres educatius esperant l’autorització que va anunciar la Generalitat Valenciana. Des del passat 14 de setembre la Conselleria d’Educació prohibeix l’accés d’aquestes professionals als col·legis  al considerar-les focus de contagi de covid-19. No obstant això, sí que permet l’entrada d’un altre personal extern com a terapeutes ocupacionals, monitors d’esport o agents d’igualtat.

El programa, posat en marxa per l’Ajuntament d’Onda amb la col·laboració de l’Associació Científica Espanyola d’Infermeria i Salut Escolar (Aceese) i el Col·legi Oficial d’Infermers de Castelló, té l’objectiu d’auxiliar a aquells alumnes que el precisen, a més de treballar en la prevenció i promoció sanitària enfocada a la infància i dur a terme programes educatius per a secundària com a educació sexual, conciliació sobre l’assetjament escolar, prevenció de conductes addictives o pautes d’higiene i salut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari